burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Laka hrskava torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Korice

275 g Lisnato testo

Krem

400 ml Mleko

1 komad C Puding sa ukusom vanilina

60 g Šećer

1 komad C Vanilin šećer

150 g Margarin

200 g Slatka pavlaka

1 komad Zumanjak

Za dekoraciju

50 ml Slatka pavlaka

Laka hrskava torta

Kremasta i hrskava torta. Lako se sprema i ohladjena je poput sladoleda.

Koraci pripreme

Korak 1

Lisnato testo seci na trake od oko 2 cm. Velicina kalupa. Peku se na 180 stepeni oko 10 minuta.

Korak 2

Pola kolicine mleka staviti da se kuva sa sećerom. U drugu polovinu umesati prasak za puding i zumanjak. Ukuvati smesu u provrelo mleko. Posle hladjenja umesati margarin i vanil šećer. Potom i umucenu slatku pavlaku.

Korak 3

Kalup obloziti folijom i naneti malo krema. Slagati lisnato testo, 5 kom u jedan red. Namazati kremom i ponovo redjati trake lisnatog testa. To se radi do utroska materijala.

Kprak 4

Tortu ostaviti na hladno bar sat vremena. Potom iskrenuti iz kalupa i ukrasiti sa slatkom pavlakom.

Naši proizvodi

Laka hrskava torta

Kremasta i hrskava torta. Lako se sprema i ohladjena je poput sladoleda.

Koraci pripreme

Korak 1

Lisnato testo seci na trake od oko 2 cm. Velicina kalupa. Peku se na 180 stepeni oko 10 minuta.

Korak 2

Pola kolicine mleka staviti da se kuva sa sećerom. U drugu polovinu umesati prasak za puding i zumanjak. Ukuvati smesu u provrelo mleko. Posle hladjenja umesati margarin i vanil šećer. Potom i umucenu slatku pavlaku.

Korak 3

Kalup obloziti folijom i naneti malo krema. Slagati lisnato testo, 5 kom u jedan red. Namazati kremom i ponovo redjati trake lisnatog testa. To se radi do utroska materijala.

Kprak 4

Tortu ostaviti na hladno bar sat vremena. Potom iskrenuti iz kalupa i ukrasiti sa slatkom pavlakom.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept