0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 - 60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 - 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10 jaja
500 g šećera
10 kašika C Čvrstina
3 kašike prezli
1 kašika sirćeta
1 margarin
1,5 l mleka
300 g nugat krema
2 velike kese kroasana punjenih sa čokoladom
6 kesica C Šlaga classic
Kora:
Umutiti 10 belanaca sa 300 g šećera, sirćetom i prezlama.
Umućenu masu sipati u podmazan pleh ili na papir za pečenje i peći oko sat vremena.
Fil:
10 žumanaca, 20 kašika šećera, 10 kašika C Čvrstina skuvati sa 8 dl mleka.
Ohlađen fil umutiti sa 1 margarinom i 300 g Cipiripi krema.
Redosled filovanja: kora - fil - kroasan natopljen u vrelo mleko - fil - C šlag.
Kora:
Umutiti 10 belanaca sa 300 g šećera, sirćetom i prezlama.
Umućenu masu sipati u podmazan pleh ili na papir za pečenje i peći oko sat vremena.
Fil:
10 žumanaca, 20 kašika šećera, 10 kašika C Čvrstina skuvati sa 8 dl mleka.
Ohlađen fil umutiti sa 1 margarinom i 300 g Cipiripi krema.
Redosled filovanja: kora - fil - kroasan natopljen u vrelo mleko - fil - C šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.