burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija15

Kremasta keks torta sa ukusom karamele

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
15

Sastojci

Potrebno je

3 kesica C Puding karamel

1000 ml mleka

2 kašika C Čvrstin

10 kašika Secera

250 g margarina

500 g keksa

300 g C Šlag classic

250 ml vode

100 ml mleka za natapanje keksa

Kremasta keks torta sa ukusom karamele

Gosti ce traziti jos jedno parce...

Koraci pripreme

Priprema fila i slaga

U 300ml hladnog mleka razmutite puding. Preostalih 700ml mleka stavite sa 10 kašika šećera u šerpu na šporetu. Kada se šećer otopi i mleko počne da vri sklonite sa vatre i umešajte pripremljenu masu i mešajte. Vratite na ringlu, kuvajte dok se ne zgusne neprekidno mešajući da se ne stvore grudvice.
Ostavite da se ohladi, pokriveno providnom folijom.
Posebno penasto umutite margarin pa dodajte ohlađen puding i dobro umutite da se sjedini.
Umutite šlag sa hladnom vodom.

Slaganje torte

U 100ml umakati keks i ređajte na tacnu, premažite 1/3 fila od pudinga i margarina a zatim i 1/3 šlaga, preko šlaga poređajte keks umakan u mleko, postupak ponovite još dva puta. Završite tortu šlagom i dekoracijom po želji.

Držite u frižideru do sečenja.

Naši proizvodi

Kremasta keks torta sa ukusom karamele

Gosti ce traziti jos jedno parce...

Koraci pripreme

Priprema fila i slaga

U 300ml hladnog mleka razmutite puding. Preostalih 700ml mleka stavite sa 10 kašika šećera u šerpu na šporetu. Kada se šećer otopi i mleko počne da vri sklonite sa vatre i umešajte pripremljenu masu i mešajte. Vratite na ringlu, kuvajte dok se ne zgusne neprekidno mešajući da se ne stvore grudvice.
Ostavite da se ohladi, pokriveno providnom folijom.
Posebno penasto umutite margarin pa dodajte ohlađen puding i dobro umutite da se sjedini.
Umutite šlag sa hladnom vodom.

Slaganje torte

U 100ml umakati keks i ređajte na tacnu, premažite 1/3 fila od pudinga i margarina a zatim i 1/3 šlaga, preko šlaga poređajte keks umakan u mleko, postupak ponovite još dva puta. Završite tortu šlagom i dekoracijom po želji.

Držite u frižideru do sečenja.

Autor

bee_in_kitchen
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept