0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
15
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
15
1000 ml mleka
10 kašika Secera
250 g margarina
500 g keksa
250 ml vode
100 ml mleka za natapanje keksa
Gosti ce traziti jos jedno parce...
U 300ml hladnog mleka razmutite puding. Preostalih 700ml mleka stavite sa 10 kašika šećera u šerpu na šporetu. Kada se šećer otopi i mleko počne da vri sklonite sa vatre i umešajte pripremljenu masu i mešajte. Vratite na ringlu, kuvajte dok se ne zgusne neprekidno mešajući da se ne stvore grudvice.
Ostavite da se ohladi, pokriveno providnom folijom.
Posebno penasto umutite margarin pa dodajte ohlađen puding i dobro umutite da se sjedini.
Umutite šlag sa hladnom vodom.
U 100ml umakati keks i ređajte na tacnu, premažite 1/3 fila od pudinga i margarina a zatim i 1/3 šlaga, preko šlaga poređajte keks umakan u mleko, postupak ponovite još dva puta. Završite tortu šlagom i dekoracijom po želji.
Držite u frižideru do sečenja.
Gosti ce traziti jos jedno parce...
U 300ml hladnog mleka razmutite puding. Preostalih 700ml mleka stavite sa 10 kašika šećera u šerpu na šporetu. Kada se šećer otopi i mleko počne da vri sklonite sa vatre i umešajte pripremljenu masu i mešajte. Vratite na ringlu, kuvajte dok se ne zgusne neprekidno mešajući da se ne stvore grudvice.
Ostavite da se ohladi, pokriveno providnom folijom.
Posebno penasto umutite margarin pa dodajte ohlađen puding i dobro umutite da se sjedini.
Umutite šlag sa hladnom vodom.
U 100ml umakati keks i ređajte na tacnu, premažite 1/3 fila od pudinga i margarina a zatim i 1/3 šlaga, preko šlaga poređajte keks umakan u mleko, postupak ponovite još dva puta. Završite tortu šlagom i dekoracijom po želji.
Držite u frižideru do sečenja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.