burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Krem torta sa rozen korama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

1 pakovanje komad Rozen korica

1000 ml mleka

5 kašika šećera

2 kesica C Vanilin šećer

2 komad jaja

2 kesica C Puding sa ukusom vanilina

3 pune kašika C Čvrstin

100 g bele čokolade

125 g putera ili margarina

2 kesica C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Krem torta sa rozen korama

Ukoliko nemate puno vremena za spremanje torti, predlažem vam da napravite ovu izuzetno brzu i zaista preukusnu tortu koja je veoma slična klasičnoj Madjarici, jer sam ja malo improvizovala recept za krem. Torta je toliko kremasta, sočna i lagana da joj baš niko ne može odoleti. Krem se tako spoji sa koricama da je svaki zalogaj pravi užitak za vaša nepca.

Koraci pripreme

Krem:

U jedan sud sipajte 7 dl mleka, dodajte šećer i vanilu pa pustite da provri.
U drugi sud sipajte ostatak mleka, dodajte puding, gustin i 2 jajeta pa sve dobro izmešajte da nema grudvica. Smesu dodajte u provrelo mleko i kuvajte uz neprestano mešanje dok ne počne da se zgušnjava. Zatim dodajte čokoladu izlomljenu na kocke, i kuvajte na laganoj vatri dok se ne istopi.

Mućenje:

Sklonite sud sa vatre, pa u mlak krem dodajte puter ili margarin i sve umutite mikserom dok se puter ili margarin potpuno ne otope.

Filovanje:

Ovim kremom filujte sve kore sem poslednje pa tortu ostavite u frižider da se ohladi.

Dekoracija::

Posebno umutite šlag po uputstvu na ambalaži i njime premažite celu tortu i po želji je dekorišite.

Hladjenje i posluženje:

Tortu dobro ohladite u frižideru pa je secite na željene komade i poslužite.

Naši proizvodi

Krem torta sa rozen korama

Ukoliko nemate puno vremena za spremanje torti, predlažem vam da napravite ovu izuzetno brzu i zaista preukusnu tortu koja je veoma slična klasičnoj Madjarici, jer sam ja malo improvizovala recept za krem. Torta je toliko kremasta, sočna i lagana da joj baš niko ne može odoleti. Krem se tako spoji sa koricama da je svaki zalogaj pravi užitak za vaša nepca.

Koraci pripreme

Krem:

U jedan sud sipajte 7 dl mleka, dodajte šećer i vanilu pa pustite da provri.
U drugi sud sipajte ostatak mleka, dodajte puding, gustin i 2 jajeta pa sve dobro izmešajte da nema grudvica. Smesu dodajte u provrelo mleko i kuvajte uz neprestano mešanje dok ne počne da se zgušnjava. Zatim dodajte čokoladu izlomljenu na kocke, i kuvajte na laganoj vatri dok se ne istopi.

Mućenje:

Sklonite sud sa vatre, pa u mlak krem dodajte puter ili margarin i sve umutite mikserom dok se puter ili margarin potpuno ne otope.

Filovanje:

Ovim kremom filujte sve kore sem poslednje pa tortu ostavite u frižider da se ohladi.

Dekoracija::

Posebno umutite šlag po uputstvu na ambalaži i njime premažite celu tortu i po želji je dekorišite.

Hladjenje i posluženje:

Tortu dobro ohladite u frižideru pa je secite na željene komade i poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept