burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kolač sa keksom i filom od višanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

150 g puter keksa

2 pakovanja C pudinga sa ukusom vanilina

1 l mleka

2 kesice C vanilin šećera

1 kesica C šlaga

oko 300 g očišćenih višnji

šarene šećerne mrvice

Kolač sa keksom i filom od višanja

Koraci pripreme

U vatrostalnu posudu naređajte sloj keksa, tako da dno bude prekriveno. Skuvajte jedan C puding od vanile. Na kraju dodati C vanilin šećer.

Polovinu pudinga sipajte preko keksa, naredjajte još jedan sloj keksa. Sipajte preostali puding. Ostavite da se ohladi.

Skuvajte drugi C puding od vanile, na kraju pripreme dodajte očišćene višnje i C vanilin šećer. Sve zajedno izmešati.

Dok pravite puding stavite malo manje mleka da bi se fil stegao, ili dodajte jedan C želatin. Sipajte fil sa višnjama preko pudinga od vanile sa keksom.

Ostaviti bar 3 h u frižideru (najbolje preko noći) da se krem stegne.

Umutite jedan C šlag. Raspodelite šlag preko fila od višanja i do posluživanja držite u frižideru.

Kolač možete ukrasiti po želji. Ja sam dodala šarene šećerne mrvice.

Naši proizvodi

Kolač sa keksom i filom od višanja

Koraci pripreme

U vatrostalnu posudu naređajte sloj keksa, tako da dno bude prekriveno. Skuvajte jedan C puding od vanile. Na kraju dodati C vanilin šećer.

Polovinu pudinga sipajte preko keksa, naredjajte još jedan sloj keksa. Sipajte preostali puding. Ostavite da se ohladi.

Skuvajte drugi C puding od vanile, na kraju pripreme dodajte očišćene višnje i C vanilin šećer. Sve zajedno izmešati.

Dok pravite puding stavite malo manje mleka da bi se fil stegao, ili dodajte jedan C želatin. Sipajte fil sa višnjama preko pudinga od vanile sa keksom.

Ostaviti bar 3 h u frižideru (najbolje preko noći) da se krem stegne.

Umutite jedan C šlag. Raspodelite šlag preko fila od višanja i do posluživanja držite u frižideru.

Kolač možete ukrasiti po želji. Ja sam dodala šarene šećerne mrvice.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept