1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
4 belanca
100 g šećera
150 g C kokosovo brašno
2 kašika ulja
4 belanca
75 g pečenih lešnika
75 g pečeni slani bademi
100 g šećera
8 žumanaca
50 g šećera
50 g C šećer u prahu
160 g margarin
1 pomorandža
20 g kokos u listićima
10 g kokos u kockicama
nekoliko rafaelo kuglica
Torta koja se brzo pravi, ima predivan ukus i naročito miris, a uz to ne sadrži gluten
Umutiti mikserom belanca sa šećerom tako da se dobije čvrsta masa
Samleti lešnik i badem zajedno, pa u polovinu umućenih belanaca lagano umešati njih, a u drugu polovinu dodati kokos i ulje
U kalup obložen papirom ili podmazan, sipati koru sa kokosom i izravnjati gornju površinu da bude glatka
Peći na 170 stepeni dok ne potamne ivice. Odmah po vađenju iz rerne, pažljivo izvaditi iz kalupa i ostaviti da se prohladi na ravnoj površini prevrnuta naopačke
U isti kalup sipati drugi deo smese i peći na sličnoj temperaturi dok cela gornja površina ne potamni
Dok se kore hlade, na ringli na slabijoj vatri kuvati žumanca sa šećerom, i vanilom uz konstantno mešanje
Kada se masa ujednači i posvetli, jaja su kuvana i tada treba dodati margarin i kuvati dok se ne zgusne
Kada se fil prohladi, premazati kokos koru, jednom polovinom ravnomerno po celoj površini pa staviti drugu koru i ponoviti postupak.
Dekorisati po želji. Ukusi se lepo slažu sa mirisom pomorandže i ja je dekorišem tanko sečenim kriškama ili koricom, dodam kokos u različitim oblicima i torta je spremna!
Obavezno je probajte, prijatno!
Torta koja se brzo pravi, ima predivan ukus i naročito miris, a uz to ne sadrži gluten
Umutiti mikserom belanca sa šećerom tako da se dobije čvrsta masa
Samleti lešnik i badem zajedno, pa u polovinu umućenih belanaca lagano umešati njih, a u drugu polovinu dodati kokos i ulje
U kalup obložen papirom ili podmazan, sipati koru sa kokosom i izravnjati gornju površinu da bude glatka
Peći na 170 stepeni dok ne potamne ivice. Odmah po vađenju iz rerne, pažljivo izvaditi iz kalupa i ostaviti da se prohladi na ravnoj površini prevrnuta naopačke
U isti kalup sipati drugi deo smese i peći na sličnoj temperaturi dok cela gornja površina ne potamni
Dok se kore hlade, na ringli na slabijoj vatri kuvati žumanca sa šećerom, i vanilom uz konstantno mešanje
Kada se masa ujednači i posvetli, jaja su kuvana i tada treba dodati margarin i kuvati dok se ne zgusne
Kada se fil prohladi, premazati kokos koru, jednom polovinom ravnomerno po celoj površini pa staviti drugu koru i ponoviti postupak.
Dekorisati po želji. Ukusi se lepo slažu sa mirisom pomorandže i ja je dekorišem tanko sečenim kriškama ili koricom, dodam kokos u različitim oblicima i torta je spremna!
Obavezno je probajte, prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.