burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Kokos torta bez glutena

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Prva kora

4 belanca

100 g šećera

150 g C kokosovo brašno

2 kašika ulja

Druga kora

4 belanca

75 g pečenih lešnika

75 g pečeni slani bademi

100 g šećera

Fil

8 žumanaca

50 g šećera

50 g C šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

160 g margarin

Dekoracija

1 pomorandža

20 g C Kokosovo brašno

20 g kokos u listićima

10 g kokos u kockicama

nekoliko rafaelo kuglica

Kokos torta bez glutena

Torta koja se brzo pravi, ima predivan ukus i naročito miris, a uz to ne sadrži gluten

Koraci pripreme

Korak 1

Umutiti mikserom belanca sa šećerom tako da se dobije čvrsta masa

Korak 2

Samleti lešnik i badem zajedno, pa u polovinu umućenih belanaca lagano umešati njih, a u drugu polovinu dodati kokos i ulje

Korak 3

U kalup obložen papirom ili podmazan, sipati koru sa kokosom i izravnjati gornju površinu da bude glatka

Korak 4

Peći na 170 stepeni dok ne potamne ivice. Odmah po vađenju iz rerne, pažljivo izvaditi iz kalupa i ostaviti da se prohladi na ravnoj površini prevrnuta naopačke

Korak 5

U isti kalup sipati drugi deo smese i peći na sličnoj temperaturi dok cela gornja površina ne potamni

Korak 6

Dok se kore hlade, na ringli na slabijoj vatri kuvati žumanca sa šećerom, i vanilom uz konstantno mešanje

Korak 7

Kada se masa ujednači i posvetli, jaja su kuvana i tada treba dodati margarin i kuvati dok se ne zgusne

Korak 8

Kada se fil prohladi, premazati kokos koru, jednom polovinom ravnomerno po celoj površini pa staviti drugu koru i ponoviti postupak.

Dekorisati po želji. Ukusi se lepo slažu sa mirisom pomorandže i ja je dekorišem tanko sečenim kriškama ili koricom, dodam kokos u različitim oblicima i torta je spremna!

Služenje

Obavezno je probajte, prijatno!

Naši proizvodi

Kokos torta bez glutena

Torta koja se brzo pravi, ima predivan ukus i naročito miris, a uz to ne sadrži gluten

Koraci pripreme

Korak 1

Umutiti mikserom belanca sa šećerom tako da se dobije čvrsta masa

Korak 2

Samleti lešnik i badem zajedno, pa u polovinu umućenih belanaca lagano umešati njih, a u drugu polovinu dodati kokos i ulje

Korak 3

U kalup obložen papirom ili podmazan, sipati koru sa kokosom i izravnjati gornju površinu da bude glatka

Korak 4

Peći na 170 stepeni dok ne potamne ivice. Odmah po vađenju iz rerne, pažljivo izvaditi iz kalupa i ostaviti da se prohladi na ravnoj površini prevrnuta naopačke

Korak 5

U isti kalup sipati drugi deo smese i peći na sličnoj temperaturi dok cela gornja površina ne potamni

Korak 6

Dok se kore hlade, na ringli na slabijoj vatri kuvati žumanca sa šećerom, i vanilom uz konstantno mešanje

Korak 7

Kada se masa ujednači i posvetli, jaja su kuvana i tada treba dodati margarin i kuvati dok se ne zgusne

Korak 8

Kada se fil prohladi, premazati kokos koru, jednom polovinom ravnomerno po celoj površini pa staviti drugu koru i ponoviti postupak.

Dekorisati po želji. Ukusi se lepo slažu sa mirisom pomorandže i ja je dekorišem tanko sečenim kriškama ili koricom, dodam kokos u različitim oblicima i torta je spremna!

Služenje

Obavezno je probajte, prijatno!

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept