0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12 jaja
3 C praška za pecivo
3 C vanilina šećera
9 kašika brašna
3 kašike C kakao praha
600 g višanja
4 čaše vode
20 kašika šećera
2 C pudinga sa ukusom vanilina
250 g C šlaga classic
1 velika kisela pavlaka sa što manjim procentom mlečne masti
C šlag classic
Kore:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera. U to dodati 4 žumanca, 3 kašike brašna i kašiku kakao praha. Peći.
Na isti način ispeći još dve kore.
Fil 1:
Višnje, šećer i vodu kuvati oko 1h. Od vode u kojoj se kuvaju višnje odvojiti 3 kutlače, sačekati da se ohladi pa umešati puding i lagano sipati u višnje muteci non stop, gotovo je kad pusti ključ.
Vreo fil sipati na kore i ostaviti da se stegne i ohladi.
Fil 2:
Šlag umutite baš baš gusto i u to dodajte pavlaku i promešajte.
Kada se višnje stegnu i ohlade, staviti koru na tacnu, pa fil sa pavlakom, drugu koru, fil sa pavlakom, treća kora treba da ostane takva da se višnje vide.
Okolo staviti šlag (ja nekada stavim i fil sa pavlakom ako ostane).
Kore:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera. U to dodati 4 žumanca, 3 kašike brašna i kašiku kakao praha. Peći.
Na isti način ispeći još dve kore.
Fil 1:
Višnje, šećer i vodu kuvati oko 1h. Od vode u kojoj se kuvaju višnje odvojiti 3 kutlače, sačekati da se ohladi pa umešati puding i lagano sipati u višnje muteci non stop, gotovo je kad pusti ključ.
Vreo fil sipati na kore i ostaviti da se stegne i ohladi.
Fil 2:
Šlag umutite baš baš gusto i u to dodajte pavlaku i promešajte.
Kada se višnje stegnu i ohlade, staviti koru na tacnu, pa fil sa pavlakom, drugu koru, fil sa pavlakom, treća kora treba da ostane takva da se višnje vide.
Okolo staviti šlag (ja nekada stavim i fil sa pavlakom ako ostane).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.