burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kiselo slatka torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kore:

12 jaja

3 C praška za pecivo

3 C vanilina šećera

9 kašika brašna

3 kašike C kakao praha

Fil 1:

600 g višanja

4 čaše vode

20 kašika šećera

2 C pudinga sa ukusom vanilina

Fil 2:

250 g C šlaga classic

1 velika kisela pavlaka sa što manjim procentom mlečne masti

Dekoracija:

C šlag classic

Kiselo slatka torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera. U to dodati 4 žumanca, 3 kašike brašna i kašiku kakao praha. Peći.

Na isti način ispeći još dve kore.

Fil 1:
Višnje, šećer i vodu kuvati oko 1h. Od vode u kojoj se kuvaju višnje odvojiti 3 kutlače, sačekati da se ohladi pa umešati puding i lagano sipati u višnje muteci non stop, gotovo je kad pusti ključ.

Vreo fil sipati na kore i ostaviti da se stegne i ohladi.

Fil 2:
Šlag umutite baš baš gusto i u to dodajte pavlaku i promešajte.

Kada se višnje stegnu i ohlade, staviti koru na tacnu, pa fil sa pavlakom, drugu koru, fil sa pavlakom, treća kora treba da ostane takva da se višnje vide.

Okolo staviti šlag (ja nekada stavim i fil sa pavlakom ako ostane).

Naši proizvodi

Kiselo slatka torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera. U to dodati 4 žumanca, 3 kašike brašna i kašiku kakao praha. Peći.

Na isti način ispeći još dve kore.

Fil 1:
Višnje, šećer i vodu kuvati oko 1h. Od vode u kojoj se kuvaju višnje odvojiti 3 kutlače, sačekati da se ohladi pa umešati puding i lagano sipati u višnje muteci non stop, gotovo je kad pusti ključ.

Vreo fil sipati na kore i ostaviti da se stegne i ohladi.

Fil 2:
Šlag umutite baš baš gusto i u to dodajte pavlaku i promešajte.

Kada se višnje stegnu i ohlade, staviti koru na tacnu, pa fil sa pavlakom, drugu koru, fil sa pavlakom, treća kora treba da ostane takva da se višnje vide.

Okolo staviti šlag (ja nekada stavim i fil sa pavlakom ako ostane).

Autor

Sonja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept