0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 l mleka
7 kašika šećera
3 kesice C pudinga sa ukusom slatke pavlake
2 kesice C vanilin šećera
2 kašike C čvrstina
150 g margarina
200 g mlevenih lešnika
mleko
2 kesice C classic šlag
450 g keksa
Za fil:
U šerpu usuti 800 ml mleka, dodati šećer, C vanilin šećer, izmešati i staviti na vatru da provri.
Zasebno u 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding i C čvrstin, pa ukuvati u vrijuće mleko.
Kada smesa dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa vatre i ostaviti da se prohladi.
U mlak fil dodati margarin i umutiti mikserom. U smesu dodati mleveni lešnik i lepo sjediniti.
Obruč za tortu staviti na tacnu. Keks potapati u mleko i poređati u dubak (po obodu obruča), kao i po dnu tacne.
Naneti polovinu fila, pa prekriti još jednim redom keksa koji ste potopili u mleko, te završiti preostalim filom.
C šlag umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko fila.
Ostaviti u frižider da odstoji preko noći.
Sutradan tortu izvaditi iz frižidera i ukloniti obruč.
Za fil:
U šerpu usuti 800 ml mleka, dodati šećer, C vanilin šećer, izmešati i staviti na vatru da provri.
Zasebno u 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding i C čvrstin, pa ukuvati u vrijuće mleko.
Kada smesa dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa vatre i ostaviti da se prohladi.
U mlak fil dodati margarin i umutiti mikserom. U smesu dodati mleveni lešnik i lepo sjediniti.
Obruč za tortu staviti na tacnu. Keks potapati u mleko i poređati u dubak (po obodu obruča), kao i po dnu tacne.
Naneti polovinu fila, pa prekriti još jednim redom keksa koji ste potopili u mleko, te završiti preostalim filom.
C šlag umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko fila.
Ostaviti u frižider da odstoji preko noći.
Sutradan tortu izvaditi iz frižidera i ukloniti obruč.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.