burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15-20 parčeta

Keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15-20 parčeta

Sastojci

1 veće pakovanje keksa

6-7 kašika šećera

1,5 l mleka

4 kesice C pudinga od vanile

1 margarin

1 kesica C šlag krema

Keks torta

Koraci pripreme

U dubljoj šerpi sipamo 700 ml mleka i 6-7 kašika šečera i stavimo na šporet do ključanja.

U manjoj posudi sipamo 300 ml mleka i postepeno dodajemo jednu po jednu kesicu C pudinga od vanile (puding se dodaje u hladno mleko). Ovu smesu mešamo brzo da se ne bi pojavile grudvice.

Kada mleko i šećer krenu da ključaju, isključimo ringlu i dodamo prethodno sjedinjeni puding sa mlekom. Zatim dodamo ceo margarin.

Mutimo mikserom dok smesa ne postane sjedinjena.

Kada sjedinimo smesu, ostavimo u frižider da se ohladi i učvrsti.

Kada budemo sigurni da je smesa dovoljno čvrsta za mazanje izvadimo posudu iz frižidera.

U manjoj posudi sipamo malo mleka, dovoljno da imamo da umočimo sav keks.

Umačemo jedan po jedan keks u mleko i ređamo po želji. Kada naređamo prvi sprat, preko mažemo smesu, zatim drugi sprat od keksa i opet smesa.

Ređamo sve dok imamo smese i keksa. Poslednji i prvi sprat treba da budu od keksa. Ostavimo u frižider da se stegne, za to vreme spremamo šlag.

U posudu sipamo 200 ml hladnog mleka i 100 g C šlag krema. Mutimo mikserom dok ne dobijemo dovoljno čvrstu smesu za mazanje.

Izvadimo tortu iz frižidera i premažemo C šlag kremom. Tortu ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Keks torta

Koraci pripreme

U dubljoj šerpi sipamo 700 ml mleka i 6-7 kašika šečera i stavimo na šporet do ključanja.

U manjoj posudi sipamo 300 ml mleka i postepeno dodajemo jednu po jednu kesicu C pudinga od vanile (puding se dodaje u hladno mleko). Ovu smesu mešamo brzo da se ne bi pojavile grudvice.

Kada mleko i šećer krenu da ključaju, isključimo ringlu i dodamo prethodno sjedinjeni puding sa mlekom. Zatim dodamo ceo margarin.

Mutimo mikserom dok smesa ne postane sjedinjena.

Kada sjedinimo smesu, ostavimo u frižider da se ohladi i učvrsti.

Kada budemo sigurni da je smesa dovoljno čvrsta za mazanje izvadimo posudu iz frižidera.

U manjoj posudi sipamo malo mleka, dovoljno da imamo da umočimo sav keks.

Umačemo jedan po jedan keks u mleko i ređamo po želji. Kada naređamo prvi sprat, preko mažemo smesu, zatim drugi sprat od keksa i opet smesa.

Ređamo sve dok imamo smese i keksa. Poslednji i prvi sprat treba da budu od keksa. Ostavimo u frižider da se stegne, za to vreme spremamo šlag.

U posudu sipamo 200 ml hladnog mleka i 100 g C šlag krema. Mutimo mikserom dok ne dobijemo dovoljno čvrstu smesu za mazanje.

Izvadimo tortu iz frižidera i premažemo C šlag kremom. Tortu ukrasiti po želji.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept