0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 l mleka
8 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
2 kesice C pudinga sa ukusom vanile
250 g margarina
600 g keksa
2 kesice C šlag krem sa ukusom vanile
Za smesu:
U šerpu usuti 800 ml mleka i staviti na vatru da provri.
Zaebno, u 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding, šećer i C vanilin šećer i ukuvati u vrijuće mleko.
Kada dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa ringle, dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.
Ostaviti da odstoji pet minuta.
U smesu dodati lomljen keks i izmešati kako bi se sastojci sjedinili.
Kalup obložiti providnom prianjajućom folijom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti.
Ostaviti da se ohladi. Tortu izručiti na tacnu.
C šlag sa ukusom vanile umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati tortu.
Dekorisati je po sopstvenom izboru.
Za smesu:
U šerpu usuti 800 ml mleka i staviti na vatru da provri.
Zaebno, u 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding, šećer i C vanilin šećer i ukuvati u vrijuće mleko.
Kada dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa ringle, dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.
Ostaviti da odstoji pet minuta.
U smesu dodati lomljen keks i izmešati kako bi se sastojci sjedinili.
Kalup obložiti providnom prianjajućom folijom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti.
Ostaviti da se ohladi. Tortu izručiti na tacnu.
C šlag sa ukusom vanile umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati tortu.
Dekorisati je po sopstvenom izboru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.