burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za smesu:

1 l mleka

8 kašika šećera

2 kesice C vanilin šećera

2 kesice C pudinga sa ukusom vanile

250 g margarina

600 g keksa

Za filovanje:

2 kesice C šlag krem sa ukusom vanile

Keks torta

Koraci pripreme

Za smesu:
U šerpu usuti 800 ml mleka i staviti na vatru da provri.

Zaebno, u 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding, šećer i C vanilin šećer i ukuvati u vrijuće mleko.

Kada dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa ringle, dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.

Ostaviti da odstoji pet minuta.

U smesu dodati lomljen keks i izmešati kako bi se sastojci sjedinili.

Kalup obložiti providnom prianjajućom folijom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti.

Ostaviti da se ohladi. Tortu izručiti na tacnu.

C šlag sa ukusom vanile umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati tortu.

Dekorisati je po sopstvenom izboru.

Naši proizvodi

Keks torta

Koraci pripreme

Za smesu:
U šerpu usuti 800 ml mleka i staviti na vatru da provri.

Zaebno, u 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding, šećer i C vanilin šećer i ukuvati u vrijuće mleko.

Kada dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa ringle, dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.

Ostaviti da odstoji pet minuta.

U smesu dodati lomljen keks i izmešati kako bi se sastojci sjedinili.

Kalup obložiti providnom prianjajućom folijom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti.

Ostaviti da se ohladi. Tortu izručiti na tacnu.

C šlag sa ukusom vanile umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati tortu.

Dekorisati je po sopstvenom izboru.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept