burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija24

Kasandra torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
24

Sastojci

Kora sa lešnicima

4 komad belanca

100 g šećera

2 kašika brašna

1/2 kesica C Prašak za pecivo

100 g mlevenih pečenih lešnika

Kora sa kokosom

4 komad belanca

100 g šećera

2 kašika brašna

1/2 kesica C Prašak za pecivo

100 g C Kokosovo brašno

Kora sa čokoladom

4 komad belanca

100 g šećera

2 kašika brašna

1/2 kesica C Prašak za pecivo

100 g čokolade

Krem

1000 ml mleka

12 komad žumanca

200 g šećera

4 kesica C Puding sa ukusom vanilina

250 g maslaca

100 g čokolade

100 g pečernih mlevenih lešnika

Dekoracija

180 g C Šlag krem sa ukusom čokolade

300 ml mleka

Kasandra torta

Predivna kremasta torta sa lešnicima, kokosom i čokoladom, prava praznična.

Koraci pripreme

Priprema krema

Penasto umutiti žumanca sa šećerom pa u smesu umešati puding i malo hladnog mleka (1.5 do 2 dl) odvojenog od pripremljenog litra. Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati žumanca sa pudingom. Skuvani krem prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se skroz ohladi. Mikserom umutiti omekšali maslac pa uz stalno mućenje dodavati ohlađeni krem. Krem podelite na otprilike tri jednaka dela. U jedan deo umešajte otopljenu čokoladu, u drugi deo umešajte mlevene pečene lešnike, a treći deo ostavite kakav jeste.

Priprema kore sa lešnicima

Umutite 4 belanca sa 100g šećera u čvrst šam pa umešajte 2 kašike brašna, 100g pečenih mlevenih lešnika i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u kalup 23x34cm (ili slične veličine) obložen namašćenim pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12 do 15 minuta (zavisno od rerne). Pečenu koru prohladite pa odvojite od pek papira.

Priprema kore sa kokosom

Umutite 4 belanca sa 100g šećera u čvrst šam pa umešajte 2 kašike brašna, 100g pečenih mlevenih lešnika i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u kalup 23x34cm (ili slične veličine) obložen namašćenim pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12 do 15 minuta (zavisno od rerne). Pečenu koru prohladite pa odvojite od pek papira.

Priprema kore sa čokoladom

Umutite 4 belanca sa 100g šećera u čvrst šam pa umešajte 2 kašike brašna, 100g rendane čokolade i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u kalup obložen namašćenim pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12 do 15 minuta (zavisno od rerne). Pečenu koru prohladite pa odvojite od pek papira.

Filovanje

Ređa se: kora sa kokosom - čokoladni krem - kora sa čokoladom - žuti krem - kora sa lešnicima - krem sa lešnicima. Odozgo nafilovati i dekorisati krem šlagom sa ukusom čokolade umućenim sa mlekom po uputstvu na kesici.

Naši proizvodi

Kasandra torta

Predivna kremasta torta sa lešnicima, kokosom i čokoladom, prava praznična.

Koraci pripreme

Priprema krema

Penasto umutiti žumanca sa šećerom pa u smesu umešati puding i malo hladnog mleka (1.5 do 2 dl) odvojenog od pripremljenog litra. Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati žumanca sa pudingom. Skuvani krem prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se skroz ohladi. Mikserom umutiti omekšali maslac pa uz stalno mućenje dodavati ohlađeni krem. Krem podelite na otprilike tri jednaka dela. U jedan deo umešajte otopljenu čokoladu, u drugi deo umešajte mlevene pečene lešnike, a treći deo ostavite kakav jeste.

Priprema kore sa lešnicima

Umutite 4 belanca sa 100g šećera u čvrst šam pa umešajte 2 kašike brašna, 100g pečenih mlevenih lešnika i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u kalup 23x34cm (ili slične veličine) obložen namašćenim pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12 do 15 minuta (zavisno od rerne). Pečenu koru prohladite pa odvojite od pek papira.

Priprema kore sa kokosom

Umutite 4 belanca sa 100g šećera u čvrst šam pa umešajte 2 kašike brašna, 100g pečenih mlevenih lešnika i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u kalup 23x34cm (ili slične veličine) obložen namašćenim pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12 do 15 minuta (zavisno od rerne). Pečenu koru prohladite pa odvojite od pek papira.

Priprema kore sa čokoladom

Umutite 4 belanca sa 100g šećera u čvrst šam pa umešajte 2 kašike brašna, 100g rendane čokolade i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u kalup obložen namašćenim pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12 do 15 minuta (zavisno od rerne). Pečenu koru prohladite pa odvojite od pek papira.

Filovanje

Ređa se: kora sa kokosom - čokoladni krem - kora sa čokoladom - žuti krem - kora sa lešnicima - krem sa lešnicima. Odozgo nafilovati i dekorisati krem šlagom sa ukusom čokolade umućenim sa mlekom po uputstvu na kesici.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept