0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
24
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
24
4 komad belanca
100 g šećera
2 kašika brašna
100 g mlevenih pečenih lešnika
4 komad belanca
100 g šećera
2 kašika brašna
4 komad belanca
100 g šećera
2 kašika brašna
100 g čokolade
1000 ml mleka
12 komad žumanca
200 g šećera
4 kesica C Puding sa ukusom vanilina
250 g maslaca
100 g čokolade
100 g pečernih mlevenih lešnika
180 g C Šlag krem sa ukusom čokolade
300 ml mleka
Predivna kremasta torta sa lešnicima, kokosom i čokoladom, prava praznična.
Penasto umutiti žumanca sa šećerom pa u smesu umešati puding i malo hladnog mleka (1.5 do 2 dl) odvojenog od pripremljenog litra. Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati žumanca sa pudingom. Skuvani krem prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se skroz ohladi. Mikserom umutiti omekšali maslac pa uz stalno mućenje dodavati ohlađeni krem. Krem podelite na otprilike tri jednaka dela. U jedan deo umešajte otopljenu čokoladu, u drugi deo umešajte mlevene pečene lešnike, a treći deo ostavite kakav jeste.
Umutite 4 belanca sa 100g šećera u čvrst šam pa umešajte 2 kašike brašna, 100g pečenih mlevenih lešnika i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u kalup 23x34cm (ili slične veličine) obložen namašćenim pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12 do 15 minuta (zavisno od rerne). Pečenu koru prohladite pa odvojite od pek papira.
Umutite 4 belanca sa 100g šećera u čvrst šam pa umešajte 2 kašike brašna, 100g pečenih mlevenih lešnika i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u kalup 23x34cm (ili slične veličine) obložen namašćenim pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12 do 15 minuta (zavisno od rerne). Pečenu koru prohladite pa odvojite od pek papira.
Umutite 4 belanca sa 100g šećera u čvrst šam pa umešajte 2 kašike brašna, 100g rendane čokolade i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u kalup obložen namašćenim pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12 do 15 minuta (zavisno od rerne). Pečenu koru prohladite pa odvojite od pek papira.
Ređa se: kora sa kokosom - čokoladni krem - kora sa čokoladom - žuti krem - kora sa lešnicima - krem sa lešnicima. Odozgo nafilovati i dekorisati krem šlagom sa ukusom čokolade umućenim sa mlekom po uputstvu na kesici.
Predivna kremasta torta sa lešnicima, kokosom i čokoladom, prava praznična.
Penasto umutiti žumanca sa šećerom pa u smesu umešati puding i malo hladnog mleka (1.5 do 2 dl) odvojenog od pripremljenog litra. Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati žumanca sa pudingom. Skuvani krem prekriti samolepljivom folijom i ostaviti da se skroz ohladi. Mikserom umutiti omekšali maslac pa uz stalno mućenje dodavati ohlađeni krem. Krem podelite na otprilike tri jednaka dela. U jedan deo umešajte otopljenu čokoladu, u drugi deo umešajte mlevene pečene lešnike, a treći deo ostavite kakav jeste.
Umutite 4 belanca sa 100g šećera u čvrst šam pa umešajte 2 kašike brašna, 100g pečenih mlevenih lešnika i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u kalup 23x34cm (ili slične veličine) obložen namašćenim pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12 do 15 minuta (zavisno od rerne). Pečenu koru prohladite pa odvojite od pek papira.
Umutite 4 belanca sa 100g šećera u čvrst šam pa umešajte 2 kašike brašna, 100g pečenih mlevenih lešnika i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u kalup 23x34cm (ili slične veličine) obložen namašćenim pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12 do 15 minuta (zavisno od rerne). Pečenu koru prohladite pa odvojite od pek papira.
Umutite 4 belanca sa 100g šećera u čvrst šam pa umešajte 2 kašike brašna, 100g rendane čokolade i pola kesice praška za pecivo. Sipajte u kalup obložen namašćenim pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180stC 12 do 15 minuta (zavisno od rerne). Pečenu koru prohladite pa odvojite od pek papira.
Ređa se: kora sa kokosom - čokoladni krem - kora sa čokoladom - žuti krem - kora sa lešnicima - krem sa lešnicima. Odozgo nafilovati i dekorisati krem šlagom sa ukusom čokolade umućenim sa mlekom po uputstvu na kesici.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.