burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Karamel torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za 3 kore:

9 belanaca

3 žumanca

9 kašika šećera

6 kašika brašna

9 kašika mlevenog keksa

1 kesica C praška za pecivo

Za fil:

6 žumanaca

300 g šećera

700 ml mleka

2 kesice C pudinga sa ukusom vanile

500 ml slatke pavlake

200 g mlevenog keksa

Dekoracija:

2 kesice C šlaga

mleko ili kisela voda

Karamel torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti 3 belanca u čvrst šam sa 3 kašike šećera. Dodati lagano muteći jedno žumance.

Umešati varjačom 2 kašike brašna,3 kašike keksa i 1/3 C praška za pecivo.

Sipati ravnomerno u pleh obložen pek papirom (četvrtasti 30x20 ili okrugli 26cm) i peći na 180°C oko 15 minuta.

Na isti način ispeći i druge dve kore.

Fil:
U šerpu sipati šećer i staviti na laganu vatru da se karamelizuje. Šećer treba da dobiju finu zlatnu boju i da se rastopi skroz.

Dodati lagano mešajući 500 ml mleka. Kuvati dok se šećer ne otopi. Ostatak mleka izmešati sa žumancima i pudingom.

Kada se šećer otopio dodati ostatak mleka sa pudingom i žumancima. Zakuvati.

Ostaviti da se ohladi.U ohlađen fil dodati umućenu slatku pavlaku i keks.

Filovati kora-fil-kora-fil...

Ukrasiti umućenim C šlagom.

Naši proizvodi

Karamel torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti 3 belanca u čvrst šam sa 3 kašike šećera. Dodati lagano muteći jedno žumance.

Umešati varjačom 2 kašike brašna,3 kašike keksa i 1/3 C praška za pecivo.

Sipati ravnomerno u pleh obložen pek papirom (četvrtasti 30x20 ili okrugli 26cm) i peći na 180°C oko 15 minuta.

Na isti način ispeći i druge dve kore.

Fil:
U šerpu sipati šećer i staviti na laganu vatru da se karamelizuje. Šećer treba da dobiju finu zlatnu boju i da se rastopi skroz.

Dodati lagano mešajući 500 ml mleka. Kuvati dok se šećer ne otopi. Ostatak mleka izmešati sa žumancima i pudingom.

Kada se šećer otopio dodati ostatak mleka sa pudingom i žumancima. Zakuvati.

Ostaviti da se ohladi.U ohlađen fil dodati umućenu slatku pavlaku i keks.

Filovati kora-fil-kora-fil...

Ukrasiti umućenim C šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept