0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
9 belanaca
3 žumanca
9 kašika šećera
6 kašika brašna
9 kašika mlevenog keksa
1 kesica C praška za pecivo
6 žumanaca
300 g šećera
700 ml mleka
2 kesice C pudinga sa ukusom vanile
500 ml slatke pavlake
200 g mlevenog keksa
2 kesice C šlaga
mleko ili kisela voda
Kore:
Umutiti 3 belanca u čvrst šam sa 3 kašike šećera. Dodati lagano muteći jedno žumance.
Umešati varjačom 2 kašike brašna,3 kašike keksa i 1/3 C praška za pecivo.
Sipati ravnomerno u pleh obložen pek papirom (četvrtasti 30x20 ili okrugli 26cm) i peći na 180°C oko 15 minuta.
Na isti način ispeći i druge dve kore.
Fil:
U šerpu sipati šećer i staviti na laganu vatru da se karamelizuje. Šećer treba da dobiju finu zlatnu boju i da se rastopi skroz.
Dodati lagano mešajući 500 ml mleka. Kuvati dok se šećer ne otopi. Ostatak mleka izmešati sa žumancima i pudingom.
Kada se šećer otopio dodati ostatak mleka sa pudingom i žumancima. Zakuvati.
Ostaviti da se ohladi.U ohlađen fil dodati umućenu slatku pavlaku i keks.
Filovati kora-fil-kora-fil...
Ukrasiti umućenim C šlagom.
Kore:
Umutiti 3 belanca u čvrst šam sa 3 kašike šećera. Dodati lagano muteći jedno žumance.
Umešati varjačom 2 kašike brašna,3 kašike keksa i 1/3 C praška za pecivo.
Sipati ravnomerno u pleh obložen pek papirom (četvrtasti 30x20 ili okrugli 26cm) i peći na 180°C oko 15 minuta.
Na isti način ispeći i druge dve kore.
Fil:
U šerpu sipati šećer i staviti na laganu vatru da se karamelizuje. Šećer treba da dobiju finu zlatnu boju i da se rastopi skroz.
Dodati lagano mešajući 500 ml mleka. Kuvati dok se šećer ne otopi. Ostatak mleka izmešati sa žumancima i pudingom.
Kada se šećer otopio dodati ostatak mleka sa pudingom i žumancima. Zakuvati.
Ostaviti da se ohladi.U ohlađen fil dodati umućenu slatku pavlaku i keks.
Filovati kora-fil-kora-fil...
Ukrasiti umućenim C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.