0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
800 ml mleka
15 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
5 kašika brašna
250 g margarina
2 C šlaga
6 belanaca ulupati u sneg, dodati postepeno 6 kašika šećera (1 po 1), potom varjačom lagano umešati 6 kašika brašna i C prašak za pecivo.
Ispeći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 C. Ohladiti i preliti sa 200 ml vrelog mleka.
Fil:
U 100 ml mleka umešati C pudinge, žumanca i brašno, to sipati u 500 ml mleka koje smo stavili da proključa sa 15 kašika šećera.
Ohladiti i spojiti sa omekšalim margarinom.
Filovati preko kore i odozgo naneti ulupan C šlag.
6 belanaca ulupati u sneg, dodati postepeno 6 kašika šećera (1 po 1), potom varjačom lagano umešati 6 kašika brašna i C prašak za pecivo.
Ispeći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 C. Ohladiti i preliti sa 200 ml vrelog mleka.
Fil:
U 100 ml mleka umešati C pudinge, žumanca i brašno, to sipati u 500 ml mleka koje smo stavili da proključa sa 15 kašika šećera.
Ohladiti i spojiti sa omekšalim margarinom.
Filovati preko kore i odozgo naneti ulupan C šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.