burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 20

Jastuk torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 20

Sastojci

10 jaja

20 kašika šećera

10 kašika brašna

800 ml mleka

3 pudinga C od vanile

2 C vanilin šećera

150 g margarina

4 kašike džema od kajsije

2 kašike C čvrstina

C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake (180 g)

Jastuk torta

Koraci pripreme

Kora:
Odvojiti 10 belanaca i umutiti. Dodati 10 kašika šećera, 10 žumanaca i 10 kašika brašna.

Sipati u pleh obložen pek papirom i peći na 180 stepeni 15 minuta.

Kada se ohladi, koru iseći po dužini na trake širine 1 cm.

Fil:
10 kašika šećera, 3 kesice C pudinga od vanile, 2 kašike C čvrstina, 2 kesice C vanilin šećera.

Razmutiti sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti da prokuva.

U vrelo mleko sipati razmućenu smesu i skuvati. Kada se ohladi dodati 150 g umućenog margarina.

Postupak:
Polovinu isečenih traka od kore ređati tako da sečena strana bude na tacni. Ređati u smeru odozgo na dole.

Preko namaziti džem od kajsija i polovinu fila. Zatim složiti drugi red traka i ređati u smeru levo ka desno.

Namazati krem i po vrhu staviti C šlag. Ohladiti i poslužiti.

Naši proizvodi

Jastuk torta

Koraci pripreme

Kora:
Odvojiti 10 belanaca i umutiti. Dodati 10 kašika šećera, 10 žumanaca i 10 kašika brašna.

Sipati u pleh obložen pek papirom i peći na 180 stepeni 15 minuta.

Kada se ohladi, koru iseći po dužini na trake širine 1 cm.

Fil:
10 kašika šećera, 3 kesice C pudinga od vanile, 2 kašike C čvrstina, 2 kesice C vanilin šećera.

Razmutiti sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti da prokuva.

U vrelo mleko sipati razmućenu smesu i skuvati. Kada se ohladi dodati 150 g umućenog margarina.

Postupak:
Polovinu isečenih traka od kore ređati tako da sečena strana bude na tacni. Ređati u smeru odozgo na dole.

Preko namaziti džem od kajsija i polovinu fila. Zatim složiti drugi red traka i ređati u smeru levo ka desno.

Namazati krem i po vrhu staviti C šlag. Ohladiti i poslužiti.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept