burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija60

Jafa torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
60

Sastojci

20 jaja

500 g kristal šećera

2 C praška za pecivo

500 g brašna tip 400

200 ml ulja

4 kesice C pudinga od vanile

1 l mleka

400 g jafa keksa

500 g C šlag krema beli

500 ml soka od narandže

200 g margarina

Jafa torta

Koraci pripreme

Za dve kore je potrebno 8 jaja odvojiti belance i žumanca, u posebnu činiju belanca staviti da se mute.

Kada se umute u čvrst sneg dodati 4 kašike šećera, nakon toga dodati žumanca i nastaviti mutiti.

Dodati 50 ml ulja i malo tople vode, kada se sve umuti dodati 5 kašika brašna i sve sjediniti sa 1/2 kesice C praška za pecivo.

Smesu sipati u kalup prečnika 26 cm i peći oko 15 min. na 220 stepeni. Postupak ponoviti još 3 puta da se dobije ukupno 4 kore.

Za pripremu fila:
U jednu veću serpu sipati 800 ml mleka i 150 g kristal šećera, ostaviti da proključa.

U drugu činiju sipati 4 kesice C pudinga od vanile i 200 ml mleka, sve sjediniti i sipati u šerpu gde je i preostalo mleko.

Kada proključa mešati što brže da se ne bi stvorile grudvice. Skuvan fil prebaciti u činiju i prekriti folijom ostaviti da se hladi.

Kada vam je fil ohlađen i kore ispečene, možete krenuti sa filovanjem torte. Svaku koru preliti sa sokom od narandže.

Fil kada se ohladi miksati sa 200 g margarina i nakon toga podeliti u 2 činije. U jednu od činija narendati malo kore od narandže.

Ređa se kora, fil, jafa keks, fil sa narendanom pomorandžom i tako ponoviti postupak još dva puta, poslednja kora se ne filuje.

Kada ste tortu uradili, ostaviti da se stegne u frižideru minimum 4 h.

Nakon toga možete izmeriti 400 g C šlag krema i premazati tortu i uraditi dekoraciju po želji.

Naši proizvodi

Jafa torta

Koraci pripreme

Za dve kore je potrebno 8 jaja odvojiti belance i žumanca, u posebnu činiju belanca staviti da se mute.

Kada se umute u čvrst sneg dodati 4 kašike šećera, nakon toga dodati žumanca i nastaviti mutiti.

Dodati 50 ml ulja i malo tople vode, kada se sve umuti dodati 5 kašika brašna i sve sjediniti sa 1/2 kesice C praška za pecivo.

Smesu sipati u kalup prečnika 26 cm i peći oko 15 min. na 220 stepeni. Postupak ponoviti još 3 puta da se dobije ukupno 4 kore.

Za pripremu fila:
U jednu veću serpu sipati 800 ml mleka i 150 g kristal šećera, ostaviti da proključa.

U drugu činiju sipati 4 kesice C pudinga od vanile i 200 ml mleka, sve sjediniti i sipati u šerpu gde je i preostalo mleko.

Kada proključa mešati što brže da se ne bi stvorile grudvice. Skuvan fil prebaciti u činiju i prekriti folijom ostaviti da se hladi.

Kada vam je fil ohlađen i kore ispečene, možete krenuti sa filovanjem torte. Svaku koru preliti sa sokom od narandže.

Fil kada se ohladi miksati sa 200 g margarina i nakon toga podeliti u 2 činije. U jednu od činija narendati malo kore od narandže.

Ređa se kora, fil, jafa keks, fil sa narendanom pomorandžom i tako ponoviti postupak još dva puta, poslednja kora se ne filuje.

Kada ste tortu uradili, ostaviti da se stegne u frižideru minimum 4 h.

Nakon toga možete izmeriti 400 g C šlag krema i premazati tortu i uraditi dekoraciju po želji.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept