burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Griz torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

1 pakovanje Dr. Oetker krem kore

12 kašika C griza

24 kašike šećera

1 l vode

2 limuna

2 C vanilin šećera

2 margarina (500 g)

4 kašike džema od šipurka

Griz torta

Koraci pripreme

Skuvati C griz u 1 l vode: staviti litar vode da provri, čim počne da vri sipati pripremljene 24 kašike šećera, promešati da počne da se topi, i onda, dok voda vri, lagano sipati pripremljeni C griz (12 kašika) uz stalno mešanje.

Kada sipate sav griz smanjite temperaturu i skuvajte ga do kraja (griz je kuvan kad kutlača ostavlja trag na dnu šerpe). Čim ga sklonite sa vatre umešajte C vanilin šećer i ostavite smesu da se skroz ohladi.

Penasto umutiti margarin. U umućen margarin postepeno dodavati ohlađen griz uz stalno mućenje. Dodati i sok od dva limuna.

Sve lepo umutiti u glatku kremu.

Koricu prvo premazati jednom kašikom džema pa preko naneti fil. Na poslednju koricu naneti samo fil.

Preostalu kašiku džema pomešati sa jednom kašikom vode u šerpici i zagrejati i tu smesu nakapljete po nafilovanoj torti.

Onda pomoću čačkalice razvučete kapljice džema u nepravilnu šaru po torti.

Tortu ostavite u frižider da se lepo ohladi i stegne.

Naši proizvodi

Griz torta

Koraci pripreme

Skuvati C griz u 1 l vode: staviti litar vode da provri, čim počne da vri sipati pripremljene 24 kašike šećera, promešati da počne da se topi, i onda, dok voda vri, lagano sipati pripremljeni C griz (12 kašika) uz stalno mešanje.

Kada sipate sav griz smanjite temperaturu i skuvajte ga do kraja (griz je kuvan kad kutlača ostavlja trag na dnu šerpe). Čim ga sklonite sa vatre umešajte C vanilin šećer i ostavite smesu da se skroz ohladi.

Penasto umutiti margarin. U umućen margarin postepeno dodavati ohlađen griz uz stalno mućenje. Dodati i sok od dva limuna.

Sve lepo umutiti u glatku kremu.

Koricu prvo premazati jednom kašikom džema pa preko naneti fil. Na poslednju koricu naneti samo fil.

Preostalu kašiku džema pomešati sa jednom kašikom vode u šerpici i zagrejati i tu smesu nakapljete po nafilovanoj torti.

Onda pomoću čačkalice razvučete kapljice džema u nepravilnu šaru po torti.

Tortu ostavite u frižider da se lepo ohladi i stegne.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept