burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Eskimko torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Eskimko torta

POTREBNO JE: – 1 Eskimko sladoled od vanile – 1 Eskimko sladoled od čokolade – oko 100 gr rendane čokolade – oko 100 gr mlevenoog plazma keksa PRIPREMA: Umutite posebno sladoled od vanile a posebno od čokolade po uputstvu na kesici. U duguljast uzan pleh (ili po vašem izboru) stavite providnu alu foliju da pokrije dno i da “visi” i sa svih strana. Po dnu stavite polovinu mlevene plazme i odmah rasporedite polovinu sladoleda od vanile. Preko njega stavite polovinu rendane čokolade, pa preko nje polovinu sladoleda od čokolade. Ponovite postupak. Odozgo po želji stavite takođe mleveni keks i rendanu čokoladu. Prekrijte sve providnom folijom i stavite u friz da se dobro stegne. Tortu secite na željene komade i odmah poslužite a ostatak vratite u friz da stoji do sledećeg služenja.

Koraci pripreme

Eskimko torta

POTREBNO JE: – 1 Eskimko sladoled od vanile – 1 Eskimko sladoled od čokolade – oko 100 gr rendane čokolade – oko 100 gr mlevenoog plazma keksa PRIPREMA: Umutite posebno sladoled od vanile a posebno od čokolade po uputstvu na kesici. U duguljast uzan pleh (ili po vašem izboru) stavite providnu alu foliju da pokrije dno i da “visi” i sa svih strana. Po dnu stavite polovinu mlevene plazme i odmah rasporedite polovinu sladoleda od vanile. Preko njega stavite polovinu rendane čokolade, pa preko nje polovinu sladoleda od čokolade. Ponovite postupak. Odozgo po želji stavite takođe mleveni keks i rendanu čokoladu. Prekrijte sve providnom folijom i stavite u friz da se dobro stegne. Tortu secite na željene komade i odmah poslužite a ostatak vratite u friz da stoji do sledećeg služenja.

Koraci pripreme

Autor

zaklina molerovic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept