burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30-40

C puding torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30-40

Sastojci

Piškota:

9 belanaca

9 kašika šećera

9 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

Fil 1:

300 ml mleka

1 C puding od vanile

3 kašike brašna

5 kašika šećera

Fil 2:

300 ml mleka

1 C puding od čokolade (po želji)

3 kašike brašna

5 kašika šećera

Ostalo:

9 žumanaca

250 g šećera

1,5 margarin (375 g)

2 C šlag krema

C puding torta

Koraci pripreme

Za piškotu belanca dobro izraditi i polako dodavati šećer, kada se dobro umutilo dodati brašno i C prašak za pecivo, zatim izliti u pleh i peći 15 minuta na 170 stepeni.

Dok se piškota hladi umutiti filove.

Oba fila praviti po istom postupku, razmutiti brašno, C šećer i prah puding sa 4 kašike mleka, (izdvojenog od 3 dcl), ostatak mleka staviti da prokuva i u ključalo mleko sipati prethodno razmućenu smesu! Oba fila napraviti po istom postupku i ostaviti da se ohlade.

Dok se filovi hlade umutiti žumanca (koja su nam ostala od piškote) sa šećerom na pari. Kada se skuva, prohladiti i zatim dodati margarin.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela, jedan deo ubaciti u fil 1, a drugi deo ubaciti u fil 2.

Završni deo: piškotu nafilovati prvo sa filom 1, pa preko toga fil 2 i na kraju izmutiti 2 C šlag krema kojim se torta nafiluje i dekorisati po želji.

Naši proizvodi

C puding torta

Koraci pripreme

Za piškotu belanca dobro izraditi i polako dodavati šećer, kada se dobro umutilo dodati brašno i C prašak za pecivo, zatim izliti u pleh i peći 15 minuta na 170 stepeni.

Dok se piškota hladi umutiti filove.

Oba fila praviti po istom postupku, razmutiti brašno, C šećer i prah puding sa 4 kašike mleka, (izdvojenog od 3 dcl), ostatak mleka staviti da prokuva i u ključalo mleko sipati prethodno razmućenu smesu! Oba fila napraviti po istom postupku i ostaviti da se ohlade.

Dok se filovi hlade umutiti žumanca (koja su nam ostala od piškote) sa šećerom na pari. Kada se skuva, prohladiti i zatim dodati margarin.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela, jedan deo ubaciti u fil 1, a drugi deo ubaciti u fil 2.

Završni deo: piškotu nafilovati prvo sa filom 1, pa preko toga fil 2 i na kraju izmutiti 2 C šlag krema kojim se torta nafiluje i dekorisati po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept