burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Biskvitna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

1 pakovanje keksa

1 l mleka

C griz

C čvrstin

brašno tip 500

4 kesice C vanilin šećera

2 jaja

Biskvitna torta

Koraci pripreme

Odvojite u posebnu posudu deo mleka za razbijanje C griza.

Ostatak mleka stavite da se kuva na tihoj vatri i dodajte C vanilin šećer.

Jaja posebno umutite pa dodajte C čvrstin i jednu ili dve kašike brašna.

Toj smesi dodajte prethodno odvojeno mleko. Lepo promešajte, a onda stavljajte kašiku po kašiku C griza (ja stavim 6 kašika).

Smesu dobro promešajte da ne bude grudvica. U mleko koje vri polako dodajte prethodno umešanu smesu uz stalno mešanje kako fil ne bi zagoreo.

Keks potapajte u mleko sa obe strane pa ređajte u četvrtastoj tepsiji.

Fil je potrebno dobro ohladiti pre nego što počnete da pravite kolač.

Na tako poređan keks stavite nekoliko kašika fila i izravnajte ga.

Postupak ponavljajte i završite sa redom keksa. Čuvajte kolač u frižideru!

Naši proizvodi

Biskvitna torta

Koraci pripreme

Odvojite u posebnu posudu deo mleka za razbijanje C griza.

Ostatak mleka stavite da se kuva na tihoj vatri i dodajte C vanilin šećer.

Jaja posebno umutite pa dodajte C čvrstin i jednu ili dve kašike brašna.

Toj smesi dodajte prethodno odvojeno mleko. Lepo promešajte, a onda stavljajte kašiku po kašiku C griza (ja stavim 6 kašika).

Smesu dobro promešajte da ne bude grudvica. U mleko koje vri polako dodajte prethodno umešanu smesu uz stalno mešanje kako fil ne bi zagoreo.

Keks potapajte u mleko sa obe strane pa ređajte u četvrtastoj tepsiji.

Fil je potrebno dobro ohladiti pre nego što počnete da pravite kolač.

Na tako poređan keks stavite nekoliko kašika fila i izravnajte ga.

Postupak ponavljajte i završite sa redom keksa. Čuvajte kolač u frižideru!

Autor

Kristina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept