0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1 pakovanje keksa
1 l mleka
C griz
C čvrstin
brašno tip 500
4 kesice C vanilin šećera
2 jaja
Odvojite u posebnu posudu deo mleka za razbijanje C griza.
Ostatak mleka stavite da se kuva na tihoj vatri i dodajte C vanilin šećer.
Jaja posebno umutite pa dodajte C čvrstin i jednu ili dve kašike brašna.
Toj smesi dodajte prethodno odvojeno mleko. Lepo promešajte, a onda stavljajte kašiku po kašiku C griza (ja stavim 6 kašika).
Smesu dobro promešajte da ne bude grudvica. U mleko koje vri polako dodajte prethodno umešanu smesu uz stalno mešanje kako fil ne bi zagoreo.
Keks potapajte u mleko sa obe strane pa ređajte u četvrtastoj tepsiji.
Fil je potrebno dobro ohladiti pre nego što počnete da pravite kolač.
Na tako poređan keks stavite nekoliko kašika fila i izravnajte ga.
Postupak ponavljajte i završite sa redom keksa. Čuvajte kolač u frižideru!
Odvojite u posebnu posudu deo mleka za razbijanje C griza.
Ostatak mleka stavite da se kuva na tihoj vatri i dodajte C vanilin šećer.
Jaja posebno umutite pa dodajte C čvrstin i jednu ili dve kašike brašna.
Toj smesi dodajte prethodno odvojeno mleko. Lepo promešajte, a onda stavljajte kašiku po kašiku C griza (ja stavim 6 kašika).
Smesu dobro promešajte da ne bude grudvica. U mleko koje vri polako dodajte prethodno umešanu smesu uz stalno mešanje kako fil ne bi zagoreo.
Keks potapajte u mleko sa obe strane pa ređajte u četvrtastoj tepsiji.
Fil je potrebno dobro ohladiti pre nego što počnete da pravite kolač.
Na tako poređan keks stavite nekoliko kašika fila i izravnajte ga.
Postupak ponavljajte i završite sa redom keksa. Čuvajte kolač u frižideru!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.