0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
1 l mleka
4 C pudinga vanila
250 g margarina
400 g lomljenog keksa
100 g C šlaga
12 kašika šećera
Od 1 l mleka odvojiti jednu čašu mleka da se razmuti puding.
Sipati u šerpu ostatak mleka i odmah staviti 12 kašika šećera, i to staviti na srednjoj vatri da lagano ključa.
Kada baci ključ sipati puding razmućen prethodno sa mlekom i neprestano mešati dok se ne zgusne puding tj.skuvati.
Kada se skuvao puding, šerpa se pomeri sa kraja na šporet i ubaci margarin, meša se neprekidno dok se ne otopi.
Kada se otopi margarin, ubaci se lomljeni keks i lepo promeša.
Skine se sa vatre i odmah se oblikuje torta po želji.
Kada se torta ohladi premažite sa C šlagom.
Od 1 l mleka odvojiti jednu čašu mleka da se razmuti puding.
Sipati u šerpu ostatak mleka i odmah staviti 12 kašika šećera, i to staviti na srednjoj vatri da lagano ključa.
Kada baci ključ sipati puding razmućen prethodno sa mlekom i neprestano mešati dok se ne zgusne puding tj.skuvati.
Kada se skuvao puding, šerpa se pomeri sa kraja na šporet i ubaci margarin, meša se neprekidno dok se ne otopi.
Kada se otopi margarin, ubaci se lomljeni keks i lepo promeša.
Skine se sa vatre i odmah se oblikuje torta po želji.
Kada se torta ohladi premažite sa C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.