0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
3 belanca
3 kašike šećera
1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina
Ovako ispeći četiri iste kore (potrebna su četiri pudinga za četiri kore)
750 ml soka od ananasa
12 žumanaca
1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina
3 kašike C čvrstina
250 g putera ili margarina
8-10 kašika šećera
1 konzerva ananasa
2 kesice C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 75g
250 ml hladnog mleka
2 kesice C šlag krema sa ukusom vanile 58g
250 ml hladnog mleka
Umutiti belanca sa šećerom dobro, pa dodati i kesicu C pudinga (prilikom stavljanja pudinga ne mutiti mikserom nego blago izmešati varjačom). Ovako peći četiri kore.
Peći 15 min na 180C (dimenzije pleha: 35x25cm).
Fil:
Staviti na vatru 700 ml soka da provri. U drugom sudu sastaviti žumanca, vanilu, gustin, šećer i 50 ml soka od ananasa.
Kada sok provri u mlazu sipati sastavljen fil i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti fil sa vatre i prohladiti. U prohlađen fil dodati umućen margarin ili puter.
Umutiti i šlag krem.
Filovati:
Kora poprskana sokom od ananasa, 4-5 kašika fila, ananas, opet tanki sloj šlag krema, pa kora poprskana sa sokom od ananasa, pa fil, zatim ananas.
Ponoviti: tanki sloj šlag krema, pa opet kora poprskana sa sokom od ananasa, sloj fila, zatim opet ananas, pa sloj šlag krem i na kraju kora.
Odozgo filovati C šlagom.
Ja sam mere smanjila, jer sam pekla u manjem kalupu u obliku srca, a ovo je mera za tortu dim 35X25 cm.
Umutiti belanca sa šećerom dobro, pa dodati i kesicu C pudinga (prilikom stavljanja pudinga ne mutiti mikserom nego blago izmešati varjačom). Ovako peći četiri kore.
Peći 15 min na 180C (dimenzije pleha: 35x25cm).
Fil:
Staviti na vatru 700 ml soka da provri. U drugom sudu sastaviti žumanca, vanilu, gustin, šećer i 50 ml soka od ananasa.
Kada sok provri u mlazu sipati sastavljen fil i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti fil sa vatre i prohladiti. U prohlađen fil dodati umućen margarin ili puter.
Umutiti i šlag krem.
Filovati:
Kora poprskana sokom od ananasa, 4-5 kašika fila, ananas, opet tanki sloj šlag krema, pa kora poprskana sa sokom od ananasa, pa fil, zatim ananas.
Ponoviti: tanki sloj šlag krema, pa opet kora poprskana sa sokom od ananasa, sloj fila, zatim opet ananas, pa sloj šlag krem i na kraju kora.
Odozgo filovati C šlagom.
Ja sam mere smanjila, jer sam pekla u manjem kalupu u obliku srca, a ovo je mera za tortu dim 35X25 cm.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.