burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Ananas torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Kora:

3 belanca

3 kašike šećera

1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina

Ovako ispeći četiri iste kore (potrebna su četiri pudinga za četiri kore)

Fil I:

750 ml soka od ananasa

12 žumanaca

1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina

3 kašike C čvrstina

250 g putera ili margarina

8-10 kašika šećera

1 konzerva ananasa

Fil II:

2 kesice C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 75g

250 ml hladnog mleka

Dekoracija:

2 kesice C šlag krema sa ukusom vanile 58g

250 ml hladnog mleka

Ananas torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom dobro, pa dodati i kesicu C pudinga (prilikom stavljanja pudinga ne mutiti mikserom nego blago izmešati varjačom). Ovako peći četiri kore.

Peći 15 min na 180C (dimenzije pleha: 35x25cm).

Fil:
Staviti na vatru 700 ml soka da provri. U drugom sudu sastaviti žumanca, vanilu, gustin, šećer i 50 ml soka od ananasa.

Kada sok provri u mlazu sipati sastavljen fil i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti fil sa vatre i prohladiti. U prohlađen fil dodati umućen margarin ili puter.

Umutiti i šlag krem.

Filovati:
Kora poprskana sokom od ananasa, 4-5 kašika fila, ananas, opet tanki sloj šlag krema, pa kora poprskana sa sokom od ananasa, pa fil, zatim ananas.

Ponoviti: tanki sloj šlag krema, pa opet kora poprskana sa sokom od ananasa, sloj fila, zatim opet ananas, pa sloj šlag krem i na kraju kora.

Odozgo filovati C šlagom.

Ja sam mere smanjila, jer sam pekla u manjem kalupu u obliku srca, a ovo je mera za tortu dim 35X25 cm.

Naši proizvodi

Ananas torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom dobro, pa dodati i kesicu C pudinga (prilikom stavljanja pudinga ne mutiti mikserom nego blago izmešati varjačom). Ovako peći četiri kore.

Peći 15 min na 180C (dimenzije pleha: 35x25cm).

Fil:
Staviti na vatru 700 ml soka da provri. U drugom sudu sastaviti žumanca, vanilu, gustin, šećer i 50 ml soka od ananasa.

Kada sok provri u mlazu sipati sastavljen fil i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti fil sa vatre i prohladiti. U prohlađen fil dodati umućen margarin ili puter.

Umutiti i šlag krem.

Filovati:
Kora poprskana sokom od ananasa, 4-5 kašika fila, ananas, opet tanki sloj šlag krema, pa kora poprskana sa sokom od ananasa, pa fil, zatim ananas.

Ponoviti: tanki sloj šlag krema, pa opet kora poprskana sa sokom od ananasa, sloj fila, zatim opet ananas, pa sloj šlag krem i na kraju kora.

Odozgo filovati C šlagom.

Ja sam mere smanjila, jer sam pekla u manjem kalupu u obliku srca, a ovo je mera za tortu dim 35X25 cm.

Autor

Blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept