0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 - 60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 - 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
150 g badema
4 jaja
200 g brašna
250 g šećera
1 C Prašak za pecivo
1 kašičica instant kafe
1 C Puding sa ukusom vanilina
0,5 l mleka
1 konzerva ananasa
100 g putera
1 C Vanilin šećer
2 C Šlaga - priprema sa vodom
Umutite žumanca sa 200 g šećera, dodajte brašno, C Prašak za pecivo, mleveni badem i kafu i deset kašika soka od ananasa.
Sve dobro umutite pa na kraju dodajte čvrst šne od belanaca i masu izručite u podmazan i brašnom posut kalup za tortu i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 220 C.
Pečenu koru ohladite i potom je presecite na dva dela.
Skuvajte C Puding vanilin sa mlekom i šećerom prema uputstvu.
U vruć puding sipajte C Vanilin šećer, dobro izmešajte i ostavite da se hladi.
Penasto umutite puter pa postepeno dodavati prohlađen puding uz mućenje.
Na donju koru nanesite skoro sav krem, odozgo stavite komadiće ananasa, i prekrijte ga ostatkom krema da bi vam se gornja kora bolje zalepila.
Tortu premažite C šlagom i ukrasite komadićima ananasa.
Umutite žumanca sa 200 g šećera, dodajte brašno, C Prašak za pecivo, mleveni badem i kafu i deset kašika soka od ananasa.
Sve dobro umutite pa na kraju dodajte čvrst šne od belanaca i masu izručite u podmazan i brašnom posut kalup za tortu i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 220 C.
Pečenu koru ohladite i potom je presecite na dva dela.
Skuvajte C Puding vanilin sa mlekom i šećerom prema uputstvu.
U vruć puding sipajte C Vanilin šećer, dobro izmešajte i ostavite da se hladi.
Penasto umutite puter pa postepeno dodavati prohlađen puding uz mućenje.
Na donju koru nanesite skoro sav krem, odozgo stavite komadiće ananasa, i prekrijte ga ostatkom krema da bi vam se gornja kora bolje zalepila.
Tortu premažite C šlagom i ukrasite komadićima ananasa.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.