burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 - 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Ananas torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

150 g badema

4 jaja

200 g brašna

250 g šećera

1 C Prašak za pecivo

1 kašičica instant kafe

1 C Puding sa ukusom vanilina

0,5 l mleka

1 konzerva ananasa

100 g putera

1 C Vanilin šećer

2 C Šlaga - priprema sa vodom

Ananas torta

Koraci pripreme

Umutite žumanca sa 200 g šećera, dodajte brašno, C Prašak za pecivo, mleveni badem i kafu i deset kašika soka od ananasa.

Sve dobro umutite pa na kraju dodajte čvrst šne od belanaca i masu izručite u podmazan i brašnom posut kalup za tortu i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 220 C.

Pečenu koru ohladite i potom je presecite na dva dela.

Skuvajte C Puding vanilin sa mlekom i šećerom prema uputstvu.

U vruć puding sipajte C Vanilin šećer, dobro izmešajte i ostavite da se hladi.

Penasto umutite puter pa postepeno dodavati prohlađen puding uz mućenje.

Na donju koru nanesite skoro sav krem, odozgo stavite komadiće ananasa, i prekrijte ga ostatkom krema da bi vam se gornja kora bolje zalepila.

Tortu premažite C šlagom i ukrasite komadićima ananasa.

Naši proizvodi

Ananas torta

Koraci pripreme

Umutite žumanca sa 200 g šećera, dodajte brašno, C Prašak za pecivo, mleveni badem i kafu i deset kašika soka od ananasa.

Sve dobro umutite pa na kraju dodajte čvrst šne od belanaca i masu izručite u podmazan i brašnom posut kalup za tortu i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 220 C.

Pečenu koru ohladite i potom je presecite na dva dela.

Skuvajte C Puding vanilin sa mlekom i šećerom prema uputstvu.

U vruć puding sipajte C Vanilin šećer, dobro izmešajte i ostavite da se hladi.

Penasto umutite puter pa postepeno dodavati prohlađen puding uz mućenje.

Na donju koru nanesite skoro sav krem, odozgo stavite komadiće ananasa, i prekrijte ga ostatkom krema da bi vam se gornja kora bolje zalepila.

Tortu premažite C šlagom i ukrasite komadićima ananasa.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept