0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
lisnato testo
C vanilin šećer
400 g šljiva bez koštice
100 g šećera
40 g C čvrstina
100 ml vode
250 g C šlag krema
100 ml mleka
Testo rastanjite stavite u odgovarajući pleh tako da ima i visoke ivice visine minumum 3 cm, a deo kora ostavite za preklop.
Šljiv, C čvrstin, vodu, šećer i C vanilin šećer promešate, stavite preko testa, ostatak testa možete samo rastanjiti pa staviti preko, a možete seckati trakice pa ređati trakice.
Pita se peče 50-60 minuta na 180°C dok ne dobije zlatnu boju.
Kada je pita gotova, jede se topla, preko nje ide umućen C šlag krem sa mlekom.
Testo rastanjite stavite u odgovarajući pleh tako da ima i visoke ivice visine minumum 3 cm, a deo kora ostavite za preklop.
Šljiv, C čvrstin, vodu, šećer i C vanilin šećer promešate, stavite preko testa, ostatak testa možete samo rastanjiti pa staviti preko, a možete seckati trakice pa ređati trakice.
Pita se peče 50-60 minuta na 180°C dok ne dobije zlatnu boju.
Kada je pita gotova, jede se topla, preko nje ide umućen C šlag krem sa mlekom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.