burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

After eight sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

Bela kora:

3 belanca

3 kašike šećera

3 kašike brašna

2 kašike ulja

Dve crne kore od po:

3 belanca

3 kašike šećera

5 kašike nemlevenog maka

2 kašike brašna

Krem:

0,5 l mleka

1 C puding od vanile

6 žumanca

7 kašika šećera

200 g margarina

ekstrakt od mentola par kapi

Dekoracija:

100 g C šlaga

1,5 dl mleka

After eight sa makom

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca, dodati šećer i mutiti da se dobije čvrst sneg, dodati brašno i ulje, promešati i sipati u okrugli kalup, prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenje.

Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći koru dok ne porumeni.

Odvojiti belanca od žumanca, dodati šećer i mutiti da se dobije čvrst sneg, dodati brašno i mak, promešati i sipati u okrugli kalup, prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenje.

Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći koru dok ne porumeni. Postupak ponoviti još jednom da se dobiju dve crne kore.

Umutiti žumanca sa C pudingom. U mleko staviti šećer pa kuvati. Kada mleko počne da ključa sipati rastvorena žumanca sa pudingom i skuvati gust krem.

Skloniti sa šporeta i ohladiti. Kad se ohladi dodati umućeni margarin i i ekstrakt od mentola.

Slaganje : Mak kora – fil – bela kora – fil – mak kora – tanak sloj fila - C šlag

Naši proizvodi

After eight sa makom

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca, dodati šećer i mutiti da se dobije čvrst sneg, dodati brašno i ulje, promešati i sipati u okrugli kalup, prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenje.

Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći koru dok ne porumeni.

Odvojiti belanca od žumanca, dodati šećer i mutiti da se dobije čvrst sneg, dodati brašno i mak, promešati i sipati u okrugli kalup, prečnika 24 cm, obložen papirom za pečenje.

Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći koru dok ne porumeni. Postupak ponoviti još jednom da se dobiju dve crne kore.

Umutiti žumanca sa C pudingom. U mleko staviti šećer pa kuvati. Kada mleko počne da ključa sipati rastvorena žumanca sa pudingom i skuvati gust krem.

Skloniti sa šporeta i ohladiti. Kad se ohladi dodati umućeni margarin i i ekstrakt od mentola.

Slaganje : Mak kora – fil – bela kora – fil – mak kora – tanak sloj fila - C šlag

Autor

Marina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept