burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Zeleni paradajz

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

5 kg zelenog paradajza

3 l vode

7 dl sirćeta

6 supenih kašika soli

6 supenih kašika šećera

1 kesica C konzervansa

1 kesica bibera

1 glavica belog luka

Zeleni paradajz

Koraci pripreme

Opran paradajz iseći na tanke kriške.

Staviti ga u veći lonac i preliti sa prethodno skuvanim zalivom od vode, soli, sirćeta i šećera.

Potom usuti i kesicu konzervansa.

Sve to prekriti i utopliti, da odstoji 24h. Povremeno paradajz promešati varjačom.

Sutradan paradajz slagati u tegle, usuti i tečnost, pa dodati biber i naseckan beli luk.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Zeleni paradajz

Koraci pripreme

Opran paradajz iseći na tanke kriške.

Staviti ga u veći lonac i preliti sa prethodno skuvanim zalivom od vode, soli, sirćeta i šećera.

Potom usuti i kesicu konzervansa.

Sve to prekriti i utopliti, da odstoji 24h. Povremeno paradajz promešati varjačom.

Sutradan paradajz slagati u tegle, usuti i tečnost, pa dodati biber i naseckan beli luk.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept