0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
50
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
50
5 kg zelenog paradajza
3 l vode
7 dl sirćeta
6 supenih kašika soli
6 supenih kašika šećera
1 kesica C konzervansa
1 kesica bibera
1 glavica belog luka
Opran paradajz iseći na tanke kriške.
Staviti ga u veći lonac i preliti sa prethodno skuvanim zalivom od vode, soli, sirćeta i šećera.
Potom usuti i kesicu konzervansa.
Sve to prekriti i utopliti, da odstoji 24h. Povremeno paradajz promešati varjačom.
Sutradan paradajz slagati u tegle, usuti i tečnost, pa dodati biber i naseckan beli luk.
Opran paradajz iseći na tanke kriške.
Staviti ga u veći lonac i preliti sa prethodno skuvanim zalivom od vode, soli, sirćeta i šećera.
Potom usuti i kesicu konzervansa.
Sve to prekriti i utopliti, da odstoji 24h. Povremeno paradajz promešati varjačom.
Sutradan paradajz slagati u tegle, usuti i tečnost, pa dodati biber i naseckan beli luk.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.