0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
3 kg zelenog paradajza
500 g rena
500 g senfa
500 ml ulja
1 šolja (od 200 ml) šećera
1 kašika soli
1 kesica C konzervansa
Zeleni paradajz oprati, očistiti i samleti.
Staviti u cediljku da stoji najmanje 5-6 sati, da se dobro ocedi (može i preko noći pa ujutru nastaviti spremanje ajvara).
U oceđen paradajz dodati samleven ren, senf, ulje, šećer, so i konzervans. Promešati i sipati u tegle.
Tegle možete prethodno zagrejati u rerni pola sata na 100 C pa ih ostaviti da se ohlade i sipati ajvar.
Staviti na hladno. Najbolje je upotrebiti u roku od 3 meseca.
Zeleni paradajz oprati, očistiti i samleti.
Staviti u cediljku da stoji najmanje 5-6 sati, da se dobro ocedi (može i preko noći pa ujutru nastaviti spremanje ajvara).
U oceđen paradajz dodati samleven ren, senf, ulje, šećer, so i konzervans. Promešati i sipati u tegle.
Tegle možete prethodno zagrejati u rerni pola sata na 100 C pa ih ostaviti da se ohlade i sipati ajvar.
Staviti na hladno. Najbolje je upotrebiti u roku od 3 meseca.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.