burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Zeleni ajvar

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

3 kg zelenog paradajza

500 g rena

500 g senfa

500 ml ulja

1 šolja (od 200 ml) šećera

1 kašika soli

1 kesica C konzervansa

Zeleni ajvar

Koraci pripreme

Zeleni paradajz oprati, očistiti i samleti.

Staviti u cediljku da stoji najmanje 5-6 sati, da se dobro ocedi (može i preko noći pa ujutru nastaviti spremanje ajvara).

U oceđen paradajz dodati samleven ren, senf, ulje, šećer, so i konzervans. Promešati i sipati u tegle.

Tegle možete prethodno zagrejati u rerni pola sata na 100 C pa ih ostaviti da se ohlade i sipati ajvar.

Staviti na hladno. Najbolje je upotrebiti u roku od 3 meseca.

Naši proizvodi

Zeleni ajvar

Koraci pripreme

Zeleni paradajz oprati, očistiti i samleti.

Staviti u cediljku da stoji najmanje 5-6 sati, da se dobro ocedi (može i preko noći pa ujutru nastaviti spremanje ajvara).

U oceđen paradajz dodati samleven ren, senf, ulje, šećer, so i konzervans. Promešati i sipati u tegle.

Tegle možete prethodno zagrejati u rerni pola sata na 100 C pa ih ostaviti da se ohlade i sipati ajvar.

Staviti na hladno. Najbolje je upotrebiti u roku od 3 meseca.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept