burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Somborka kuvana u paradjzu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

2,5 kg somborke

2 kg paradajza

300 g sirćeta

100 g soli

1 veća glavica belog luka

1 veza celerovog lista

1/2 kesice C konzervansa

Somborka kuvana u paradjzu

Koraci pripreme

Papriku oprati, očistiti i iseći na 4 dela.

Paradajz popariti vrelom vodom, oljuštiti i iseći. Beli luk očistiti i sitno iseckati. Celerov list sitno iseckati.

U šerpu od 6 l sipati sirće i so i pustiti da provri, sipati papriku i da ključa 2 minuta dodati paradajz i opet da ključa 2 minuta.

Dodati luk, celer i konzervans i izmešati.

Sipati u vruće tegle, zatvoriti i ostaviti da se ohladi i staviti među zimnicom.

Vreme pripreme 30 minuta, pečenje 30 minuta.

Naši proizvodi

Somborka kuvana u paradjzu

Koraci pripreme

Papriku oprati, očistiti i iseći na 4 dela.

Paradajz popariti vrelom vodom, oljuštiti i iseći. Beli luk očistiti i sitno iseckati. Celerov list sitno iseckati.

U šerpu od 6 l sipati sirće i so i pustiti da provri, sipati papriku i da ključa 2 minuta dodati paradajz i opet da ključa 2 minuta.

Dodati luk, celer i konzervans i izmešati.

Sipati u vruće tegle, zatvoriti i ostaviti da se ohladi i staviti među zimnicom.

Vreme pripreme 30 minuta, pečenje 30 minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept