burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6 velikih tegli

Seckana paprika sa senfom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6 velikih tegli

Sastojci

4 kg crvene paprike (može i zelena)

3 dl sirćeta

1 l vode

3 kašike šećera

3 kašike soli

1 kesica bibera u zrnu

3-4 lovorova lista

1 kesica C konzervansa

600 g senfa

5 dl maslinovog ulja

Seckana paprika sa senfom

Koraci pripreme

Paprike očistiti od drški i semena i iseći na tanke rezance ili kockice.

Pripremiti rastvor, u kome će se kuvati paprika, tako što u duboku šerpu ili lonac stavite sve namirnice osim senfa i ulja. Pustite da proključa i dodajte papriku i kuvajte je oko 10 minuta, da malo uvene.

Ocediti obarenu papriku i ostaviti je da se ohladi.

Posebno umutiti mikserom senf i ulje, kao kada mutite majonez. Možete ulje da dodajete postepeno i mutite ili sve zajedno sa 1 kesicom konzervansa.

Sada dodati papriku i dobro sve promešati. Probati pa dosoliti ako je potrebno.

Napuniti sterilisane tegle paprikama, skoro do vrha, do grla tegle. Tegle složiti u rernu na rešetku ili pleh.

Uključiti rernu na 100 C i ostaviti tegle da se dobro zagreju.

Vrele tegle zatvarati metalnim poklopcima i okretati ih naopačke.

Pokriti i ostaviti da se ohlade. Sada ih okrenite i odložite u ostavu.

Koristite je kao salatu ili namaz.

Konzervans može da se stavi u vodu u kojoj barite papriku ili u senf. Konzervans možete da izostavite, jer se pune tegle zagrevaju na 100 C.

Ovako spremljene se održe bez problema. Kada otvorite teglu čuvajte je u frižideru.

Naši proizvodi

Seckana paprika sa senfom

Koraci pripreme

Paprike očistiti od drški i semena i iseći na tanke rezance ili kockice.

Pripremiti rastvor, u kome će se kuvati paprika, tako što u duboku šerpu ili lonac stavite sve namirnice osim senfa i ulja. Pustite da proključa i dodajte papriku i kuvajte je oko 10 minuta, da malo uvene.

Ocediti obarenu papriku i ostaviti je da se ohladi.

Posebno umutiti mikserom senf i ulje, kao kada mutite majonez. Možete ulje da dodajete postepeno i mutite ili sve zajedno sa 1 kesicom konzervansa.

Sada dodati papriku i dobro sve promešati. Probati pa dosoliti ako je potrebno.

Napuniti sterilisane tegle paprikama, skoro do vrha, do grla tegle. Tegle složiti u rernu na rešetku ili pleh.

Uključiti rernu na 100 C i ostaviti tegle da se dobro zagreju.

Vrele tegle zatvarati metalnim poklopcima i okretati ih naopačke.

Pokriti i ostaviti da se ohlade. Sada ih okrenite i odložite u ostavu.

Koristite je kao salatu ili namaz.

Konzervans može da se stavi u vodu u kojoj barite papriku ili u senf. Konzervans možete da izostavite, jer se pune tegle zagrevaju na 100 C.

Ovako spremljene se održe bez problema. Kada otvorite teglu čuvajte je u frižideru.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept