burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Salata za zimu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Potrebno je:

1 l mleveni paradajz

3 kg crvena mesnata paprika

10 kašika šećer

5 kašika so

1 čaša ulje

1/2 čaša alkoholno sirće

2 glavice beli luk

1 kesica C Konzervans

Salata za zimu

Jedna od naših omiljenih salata

Koraci pripreme

1

Mleveni paradajz usuti u lonac(ili veću šerpu),dodati šećer,so,izmešati i kuvati 15 minuta.

2

Papriku oprati,očistiti,iseckati i dodati u kuvani paradajz.

3

Zatim dodati ulje,sirće,izmešati i kuvati na umerenoj vatri dok paprika ne omekša i dok ne ispari suvišna tečnost.

4

Na kraju dodati beli luk koji ste samo očistili(ne seckati).Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.

5

Dok je još mlako dodati C konzervans,izmešati i ostaviti da se ohladi.

6

Sipati u oprane i suve tegle.Dobro zatviriti poklopcem i odložiti u ostavu.

7

Savet:Ulje i sirće meriti čašom od jogurta.Mera za papriku je 3 kg,ali kada je očišćena i iseckana.Paradajz operite,očistite i sameljite(ja sam usitnila u secku) i izmerite da dobijete 1 l.

Naši proizvodi

Salata za zimu

Jedna od naših omiljenih salata

Koraci pripreme

1

Mleveni paradajz usuti u lonac(ili veću šerpu),dodati šećer,so,izmešati i kuvati 15 minuta.

2

Papriku oprati,očistiti,iseckati i dodati u kuvani paradajz.

3

Zatim dodati ulje,sirće,izmešati i kuvati na umerenoj vatri dok paprika ne omekša i dok ne ispari suvišna tečnost.

4

Na kraju dodati beli luk koji ste samo očistili(ne seckati).Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.

5

Dok je još mlako dodati C konzervans,izmešati i ostaviti da se ohladi.

6

Sipati u oprane i suve tegle.Dobro zatviriti poklopcem i odložiti u ostavu.

7

Savet:Ulje i sirće meriti čašom od jogurta.Mera za papriku je 3 kg,ali kada je očišćena i iseckana.Paradajz operite,očistite i sameljite(ja sam usitnila u secku) i izmerite da dobijete 1 l.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept