0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
1 l mleveni paradajz
3 kg crvena mesnata paprika
10 kašika šećer
5 kašika so
1 čaša ulje
1/2 čaša alkoholno sirće
2 glavice beli luk
Jedna od naših omiljenih salata
Mleveni paradajz usuti u lonac(ili veću šerpu),dodati šećer,so,izmešati i kuvati 15 minuta.
Papriku oprati,očistiti,iseckati i dodati u kuvani paradajz.
Zatim dodati ulje,sirće,izmešati i kuvati na umerenoj vatri dok paprika ne omekša i dok ne ispari suvišna tečnost.
Na kraju dodati beli luk koji ste samo očistili(ne seckati).Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
Dok je još mlako dodati C konzervans,izmešati i ostaviti da se ohladi.
Sipati u oprane i suve tegle.Dobro zatviriti poklopcem i odložiti u ostavu.
Savet:Ulje i sirće meriti čašom od jogurta.Mera za papriku je 3 kg,ali kada je očišćena i iseckana.Paradajz operite,očistite i sameljite(ja sam usitnila u secku) i izmerite da dobijete 1 l.
Jedna od naših omiljenih salata
Mleveni paradajz usuti u lonac(ili veću šerpu),dodati šećer,so,izmešati i kuvati 15 minuta.
Papriku oprati,očistiti,iseckati i dodati u kuvani paradajz.
Zatim dodati ulje,sirće,izmešati i kuvati na umerenoj vatri dok paprika ne omekša i dok ne ispari suvišna tečnost.
Na kraju dodati beli luk koji ste samo očistili(ne seckati).Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
Dok je još mlako dodati C konzervans,izmešati i ostaviti da se ohladi.
Sipati u oprane i suve tegle.Dobro zatviriti poklopcem i odložiti u ostavu.
Savet:Ulje i sirće meriti čašom od jogurta.Mera za papriku je 3 kg,ali kada je očišćena i iseckana.Paradajz operite,očistite i sameljite(ja sam usitnila u secku) i izmerite da dobijete 1 l.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.