burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Punjen plavi patlidžan kao salata

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

4 manja komad plavog patlidžana

1 komad crvene paprike

1 komad žute paprike

2 komad šargarepe

5 čenova komad belog luka

pola veze peršuna

po ukusu soli

po želji komad ljute papričicr

Za presolac:

1000 ml vode

4-5 ravnih kašika soli

nekoliko zrna komad bibera

1 kesica C Konzervans

Punjen plavi patlidžan kao salata

Ovako punjen patlidžan možete koristiti nakon nekoliko dana ali ga možete čuvati i za zimu, jer je zaista preukusan... PS. Ukoliko želite veću količinu, povećajte srazmerno namirnice.

Koraci pripreme

Priprema plavog patlidžana:

Plavi patlidžan operite i skinite mu drške. Svaki rasecite sa jedne strane do ivice od 1 cm, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta. Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.

Priprema povrća:

Povrće očistite i operite. Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite i izmešajte.

Punjenje olavog patlidžana:

Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, praveći prstima što više mesta kako bi stalo što više nadeva.

Presolac:

U sud sipajte vodu i ostale sastojke i pustite da vri nekoliko minuta pa ostavite da se hladi.

Redjane u tegle i prelivanje presolce;

Punjen patlidžam poređajte u dobro oprane i sterilisane tegle i nalijte ih ohladjenim presolcem. Poklopite ih original poklopcem pa ih smestite u ostavu.

Naši proizvodi

Punjen plavi patlidžan kao salata

Ovako punjen patlidžan možete koristiti nakon nekoliko dana ali ga možete čuvati i za zimu, jer je zaista preukusan... PS. Ukoliko želite veću količinu, povećajte srazmerno namirnice.

Koraci pripreme

Priprema plavog patlidžana:

Plavi patlidžan operite i skinite mu drške. Svaki rasecite sa jedne strane do ivice od 1 cm, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta. Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.

Priprema povrća:

Povrće očistite i operite. Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite i izmešajte.

Punjenje olavog patlidžana:

Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, praveći prstima što više mesta kako bi stalo što više nadeva.

Presolac:

U sud sipajte vodu i ostale sastojke i pustite da vri nekoliko minuta pa ostavite da se hladi.

Redjane u tegle i prelivanje presolce;

Punjen patlidžam poređajte u dobro oprane i sterilisane tegle i nalijte ih ohladjenim presolcem. Poklopite ih original poklopcem pa ih smestite u ostavu.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Kisela i slatka zimnica"

Pošalji recept