0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
4 manja komad plavog patlidžana
1 komad crvene paprike
1 komad žute paprike
2 komad šargarepe
5 čenova komad belog luka
pola veze peršuna
po ukusu soli
po želji komad ljute papričicr
1000 ml vode
4-5 ravnih kašika soli
nekoliko zrna komad bibera
Ovako punjen patlidžan možete koristiti nakon nekoliko dana ali ga možete čuvati i za zimu, jer je zaista preukusan... PS. Ukoliko želite veću količinu, povećajte srazmerno namirnice.
Plavi patlidžan operite i skinite mu drške. Svaki rasecite sa jedne strane do ivice od 1 cm, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta. Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.
Povrće očistite i operite. Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite i izmešajte.
Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, praveći prstima što više mesta kako bi stalo što više nadeva.
U sud sipajte vodu i ostale sastojke i pustite da vri nekoliko minuta pa ostavite da se hladi.
Punjen patlidžam poređajte u dobro oprane i sterilisane tegle i nalijte ih ohladjenim presolcem. Poklopite ih original poklopcem pa ih smestite u ostavu.
Ovako punjen patlidžan možete koristiti nakon nekoliko dana ali ga možete čuvati i za zimu, jer je zaista preukusan... PS. Ukoliko želite veću količinu, povećajte srazmerno namirnice.
Plavi patlidžan operite i skinite mu drške. Svaki rasecite sa jedne strane do ivice od 1 cm, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta. Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.
Povrće očistite i operite. Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite i izmešajte.
Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, praveći prstima što više mesta kako bi stalo što više nadeva.
U sud sipajte vodu i ostale sastojke i pustite da vri nekoliko minuta pa ostavite da se hladi.
Punjen patlidžam poređajte u dobro oprane i sterilisane tegle i nalijte ih ohladjenim presolcem. Poklopite ih original poklopcem pa ih smestite u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.