burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija6

Pikantna salata

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
6

Sastojci

Za salatu:

2 kg šargarepe

2 kg crvenih paprika

2 kg ljutih paprika

1/2 komad veze peršuna

2 komad glavice belog luka

160 ml sirćeta

4 kašika soli

200 ml ulja

1/2 kesica bibera u zrnu

2 komad lovorovog lista

1 kašika šećera

4 g C Konzervans

Pikantna salata

Stvorena za sve ljubitelje pikantnog i bogatog ukusa. Ova salata je prava rapsodija ukusa i odlično se uklapa uz sva jela.

Koraci pripreme

Priprema zimnice:

Zagrejati rernu na najjače i podići rešetku na najviši nivo. Papriku oprati, obrisati i poređati na pleh. Preko crvene staviti i ljutu i staviti da se pečene u zagrejanoj rerni. Ljutu papriku izvaditi već posle 5 minuta pečenja, potrebno je samo da omekša, a crvenu peći 10-15 dok se fino ne zapeče. Izvaditi, okrenuti i vratiti u rernu da se zapeče i sa druge strane.

Pečenu papriku pokriti folijom ili kesom da se napari i omekša kako bi se lakše oljuštila.

Kuvati šargarepu 15 minuta od vrenja u slanoj vodi (1 kašika soli), izvaditi i ostaviti da se tako ohladi.

Papriku oljuštiti i malo ocediti, pa iseći na manje komade, a ljutu još sitnije. Ljutu papriku nije potrebno ljuštiti.

Iseckati i šargarepu, pa svo povrće staviti u veći sud u kome će salata prenoćiti. Povrću dodati 3 kašike soli i šećer, sirće, crni biber u zrnu, ulje i konzervans, sitno seckan beli luk i peršun, pa dobro izmešati i ostaviti preko noći.

Sutra puniti vruće, *sterilisane tegle do vrha, zatvoriti novim, čistim poklopcima, okrenuti tegle na par minuta da se napravi vakuum, pa ih odložiti u prostor za zimnicu.

*Tegle sterilisati tako što ih dobro operete vrućom vodom, obrišete i stavite u rernu na 180C 15-ak minuta.

Naši proizvodi

Pikantna salata

Stvorena za sve ljubitelje pikantnog i bogatog ukusa. Ova salata je prava rapsodija ukusa i odlično se uklapa uz sva jela.

Koraci pripreme

Priprema zimnice:

Zagrejati rernu na najjače i podići rešetku na najviši nivo. Papriku oprati, obrisati i poređati na pleh. Preko crvene staviti i ljutu i staviti da se pečene u zagrejanoj rerni. Ljutu papriku izvaditi već posle 5 minuta pečenja, potrebno je samo da omekša, a crvenu peći 10-15 dok se fino ne zapeče. Izvaditi, okrenuti i vratiti u rernu da se zapeče i sa druge strane.

Pečenu papriku pokriti folijom ili kesom da se napari i omekša kako bi se lakše oljuštila.

Kuvati šargarepu 15 minuta od vrenja u slanoj vodi (1 kašika soli), izvaditi i ostaviti da se tako ohladi.

Papriku oljuštiti i malo ocediti, pa iseći na manje komade, a ljutu još sitnije. Ljutu papriku nije potrebno ljuštiti.

Iseckati i šargarepu, pa svo povrće staviti u veći sud u kome će salata prenoćiti. Povrću dodati 3 kašike soli i šećer, sirće, crni biber u zrnu, ulje i konzervans, sitno seckan beli luk i peršun, pa dobro izmešati i ostaviti preko noći.

Sutra puniti vruće, *sterilisane tegle do vrha, zatvoriti novim, čistim poklopcima, okrenuti tegle na par minuta da se napravi vakuum, pa ih odložiti u prostor za zimnicu.

*Tegle sterilisati tako što ih dobro operete vrućom vodom, obrišete i stavite u rernu na 180C 15-ak minuta.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept