0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
6
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
6
2 kg šargarepe
2 kg crvenih paprika
2 kg ljutih paprika
1/2 komad veze peršuna
2 komad glavice belog luka
160 ml sirćeta
4 kašika soli
200 ml ulja
1/2 kesica bibera u zrnu
2 komad lovorovog lista
1 kašika šećera
Stvorena za sve ljubitelje pikantnog i bogatog ukusa. Ova salata je prava rapsodija ukusa i odlično se uklapa uz sva jela.
Zagrejati rernu na najjače i podići rešetku na najviši nivo. Papriku oprati, obrisati i poređati na pleh. Preko crvene staviti i ljutu i staviti da se pečene u zagrejanoj rerni. Ljutu papriku izvaditi već posle 5 minuta pečenja, potrebno je samo da omekša, a crvenu peći 10-15 dok se fino ne zapeče. Izvaditi, okrenuti i vratiti u rernu da se zapeče i sa druge strane.
Pečenu papriku pokriti folijom ili kesom da se napari i omekša kako bi se lakše oljuštila.
Kuvati šargarepu 15 minuta od vrenja u slanoj vodi (1 kašika soli), izvaditi i ostaviti da se tako ohladi.
Papriku oljuštiti i malo ocediti, pa iseći na manje komade, a ljutu još sitnije. Ljutu papriku nije potrebno ljuštiti.
Iseckati i šargarepu, pa svo povrće staviti u veći sud u kome će salata prenoćiti. Povrću dodati 3 kašike soli i šećer, sirće, crni biber u zrnu, ulje i konzervans, sitno seckan beli luk i peršun, pa dobro izmešati i ostaviti preko noći.
Sutra puniti vruće, *sterilisane tegle do vrha, zatvoriti novim, čistim poklopcima, okrenuti tegle na par minuta da se napravi vakuum, pa ih odložiti u prostor za zimnicu.
*Tegle sterilisati tako što ih dobro operete vrućom vodom, obrišete i stavite u rernu na 180C 15-ak minuta.
Stvorena za sve ljubitelje pikantnog i bogatog ukusa. Ova salata je prava rapsodija ukusa i odlično se uklapa uz sva jela.
Zagrejati rernu na najjače i podići rešetku na najviši nivo. Papriku oprati, obrisati i poređati na pleh. Preko crvene staviti i ljutu i staviti da se pečene u zagrejanoj rerni. Ljutu papriku izvaditi već posle 5 minuta pečenja, potrebno je samo da omekša, a crvenu peći 10-15 dok se fino ne zapeče. Izvaditi, okrenuti i vratiti u rernu da se zapeče i sa druge strane.
Pečenu papriku pokriti folijom ili kesom da se napari i omekša kako bi se lakše oljuštila.
Kuvati šargarepu 15 minuta od vrenja u slanoj vodi (1 kašika soli), izvaditi i ostaviti da se tako ohladi.
Papriku oljuštiti i malo ocediti, pa iseći na manje komade, a ljutu još sitnije. Ljutu papriku nije potrebno ljuštiti.
Iseckati i šargarepu, pa svo povrće staviti u veći sud u kome će salata prenoćiti. Povrću dodati 3 kašike soli i šećer, sirće, crni biber u zrnu, ulje i konzervans, sitno seckan beli luk i peršun, pa dobro izmešati i ostaviti preko noći.
Sutra puniti vruće, *sterilisane tegle do vrha, zatvoriti novim, čistim poklopcima, okrenuti tegle na par minuta da se napravi vakuum, pa ih odložiti u prostor za zimnicu.
*Tegle sterilisati tako što ih dobro operete vrućom vodom, obrišete i stavite u rernu na 180C 15-ak minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.