burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Paprike za zimu pečene u rerni

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

5 kg crvenih mesnatih paprika

po želji i neka ljuta papričica

5 šargarepa

10-tak čenova belog luka

po ukusu soli

1 kašika šećera

ulje

po ukusu sirćeta

20-tak bibera u zrnu

listovi peršuna, celera

1/2 kesice C konzervansa

Paprike za zimu pečene u rerni

Koraci pripreme

Paprike operite pa im izvadite drške sa semenkama. Svaku papriku iznutra po malo posolite, a spolja premažite uljem.

Poređajte ih u najveći pleh od šporeta i pecite u rerni na najjačoj temperaturi oko 5-7 minuta. Izvadite ih, stavljajte u veliki sud, poklopite i isto uradite i sa ostalom paprikom.

Šargarepu očistite, operite i izrendajte a beli luk očistite i sitno iseckajte. Stavite u sud, pa tu dodajte sirće, šećer i biber u zrnu pa sve dobro izmešajte. Tegle dobro operite i sterilišite u rerni na 120 stepeni.

Svaku papriku umačite u smesu povrća i ređajte u tegle i dobro ih pritisnite da nema šupljina između njih. Između redova paprika stavljajte peršunov i celerov list.

Napunjene tegle pritisnite odozgo plastičnim pritiskačem.

U tečnost koju su pustile paprike prilikom hlađenja, dodajte konzervans, izmešajte i dopunite svaku teglu do vrha. Po potrebi dodajte još malo sirćeta.

Tegle dobro zatvorite original poklopcem, stavite u veći lonac sa vodom i pasterizujte desetak minuta na 100 C.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Paprike za zimu pečene u rerni

Koraci pripreme

Paprike operite pa im izvadite drške sa semenkama. Svaku papriku iznutra po malo posolite, a spolja premažite uljem.

Poređajte ih u najveći pleh od šporeta i pecite u rerni na najjačoj temperaturi oko 5-7 minuta. Izvadite ih, stavljajte u veliki sud, poklopite i isto uradite i sa ostalom paprikom.

Šargarepu očistite, operite i izrendajte a beli luk očistite i sitno iseckajte. Stavite u sud, pa tu dodajte sirće, šećer i biber u zrnu pa sve dobro izmešajte. Tegle dobro operite i sterilišite u rerni na 120 stepeni.

Svaku papriku umačite u smesu povrća i ređajte u tegle i dobro ih pritisnite da nema šupljina između njih. Između redova paprika stavljajte peršunov i celerov list.

Napunjene tegle pritisnite odozgo plastičnim pritiskačem.

U tečnost koju su pustile paprike prilikom hlađenja, dodajte konzervans, izmešajte i dopunite svaku teglu do vrha. Po potrebi dodajte još malo sirćeta.

Tegle dobro zatvorite original poklopcem, stavite u veći lonac sa vodom i pasterizujte desetak minuta na 100 C.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept