0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
18
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
18
5 kg crvenih mesnatih paprika
po želji i neka ljuta papričica
5 šargarepa
10-tak čenova belog luka
po ukusu soli
1 kašika šećera
ulje
po ukusu sirćeta
20-tak bibera u zrnu
listovi peršuna, celera
1/2 kesice C konzervansa
Paprike operite pa im izvadite drške sa semenkama. Svaku papriku iznutra po malo posolite, a spolja premažite uljem.
Poređajte ih u najveći pleh od šporeta i pecite u rerni na najjačoj temperaturi oko 5-7 minuta. Izvadite ih, stavljajte u veliki sud, poklopite i isto uradite i sa ostalom paprikom.
Šargarepu očistite, operite i izrendajte a beli luk očistite i sitno iseckajte. Stavite u sud, pa tu dodajte sirće, šećer i biber u zrnu pa sve dobro izmešajte. Tegle dobro operite i sterilišite u rerni na 120 stepeni.
Svaku papriku umačite u smesu povrća i ređajte u tegle i dobro ih pritisnite da nema šupljina između njih. Između redova paprika stavljajte peršunov i celerov list.
Napunjene tegle pritisnite odozgo plastičnim pritiskačem.
U tečnost koju su pustile paprike prilikom hlađenja, dodajte konzervans, izmešajte i dopunite svaku teglu do vrha. Po potrebi dodajte još malo sirćeta.
Tegle dobro zatvorite original poklopcem, stavite u veći lonac sa vodom i pasterizujte desetak minuta na 100 C.
Paprike operite pa im izvadite drške sa semenkama. Svaku papriku iznutra po malo posolite, a spolja premažite uljem.
Poređajte ih u najveći pleh od šporeta i pecite u rerni na najjačoj temperaturi oko 5-7 minuta. Izvadite ih, stavljajte u veliki sud, poklopite i isto uradite i sa ostalom paprikom.
Šargarepu očistite, operite i izrendajte a beli luk očistite i sitno iseckajte. Stavite u sud, pa tu dodajte sirće, šećer i biber u zrnu pa sve dobro izmešajte. Tegle dobro operite i sterilišite u rerni na 120 stepeni.
Svaku papriku umačite u smesu povrća i ređajte u tegle i dobro ih pritisnite da nema šupljina između njih. Između redova paprika stavljajte peršunov i celerov list.
Napunjene tegle pritisnite odozgo plastičnim pritiskačem.
U tečnost koju su pustile paprike prilikom hlađenja, dodajte konzervans, izmešajte i dopunite svaku teglu do vrha. Po potrebi dodajte još malo sirćeta.
Tegle dobro zatvorite original poklopcem, stavite u veći lonac sa vodom i pasterizujte desetak minuta na 100 C.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.