0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
3 tegle
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 tegle
2 kg paprike
150 ml sirćeta
500 ml vode
1,5 kašika šećera
1,5 kašika soli
1 kašika bibera u zrnu
2-3 lovorova lista
1/2 kesice C Konzervansa
300 g senfa
250 ml ulja
Paprike očistiti i iseći na komadiće.
U šerpi pomešati sve namirnice osim senfa i ulja. Pustite da proključa, pa dodajte papriku i kuvajte je oko 30 minuta, dok paprika ne omekša.
Na kraju ocediti papriku.
Sjediniti senf i ulje i po potrebi dodati još malo soli. U to dodati papriku i dobro sve promešati.
Napuniti čiste tegle paprikama, skoro do vrha, do grla tegle. Tegle složiti u rernu na rešetku ili pleh.
Uključiti rernu na 100 C i ostaviti tegle da se dobro zagreju, oko 30min.
Vrele tegle zatvarati metalnim poklopcima i okretati ih naopačke. Pokriti i ostaviti da se ohlade. Sada ih okrenite i odložite u ostavu.
Koristite je kao salatu ili namaz.
Konzervans može da se stavi u vodu u kojoj barite papriku ili u senf.
Kada otvorite teglu čuvajte je u frižideru.
Paprike očistiti i iseći na komadiće.
U šerpi pomešati sve namirnice osim senfa i ulja. Pustite da proključa, pa dodajte papriku i kuvajte je oko 30 minuta, dok paprika ne omekša.
Na kraju ocediti papriku.
Sjediniti senf i ulje i po potrebi dodati još malo soli. U to dodati papriku i dobro sve promešati.
Napuniti čiste tegle paprikama, skoro do vrha, do grla tegle. Tegle složiti u rernu na rešetku ili pleh.
Uključiti rernu na 100 C i ostaviti tegle da se dobro zagreju, oko 30min.
Vrele tegle zatvarati metalnim poklopcima i okretati ih naopačke. Pokriti i ostaviti da se ohlade. Sada ih okrenite i odložite u ostavu.
Koristite je kao salatu ili namaz.
Konzervans može da se stavi u vodu u kojoj barite papriku ili u senf.
Kada otvorite teglu čuvajte je u frižideru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.