0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
za 3 velike tegle
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
za 3 velike tegle
2,5 kg crvene paprike a može i zelena, žuta...
2 dl sirćeta
3 dl vode
3 kaščice soli
3 kašičice šećera
6 zrna bibera
2 lovorova lista
1 kesica C konzervans
300 g senfa
2 dl maslinovog ulja
3 velike tegle sa poklopcima
Papriku očistite i isecite na kocke.
U dublji lonac stavite vodu, sirće, so, šećer, lovor, biber, C konzervans i pustite da prokuva.
Dodajte papriku i kuvajte oko 10 minuta.
Dobro je ocedite od tečnosti i preručite u vanglicu, ohladite.
Posebno umutite senf i ulje kao kada mutite majonez, mikserom, i dodajte u papriku.
Štapnim mikserom usitnite papriku u kašu i ujedno je pomešajte sa senfom.
Probajte pa ako je potrebno dodajte još malo sirćeta ili soli.
Namaz sipajte u tegle do grlića i stavite u rernu na 100"C da se zagreje 90 minuta..
Zatvorite metalnim poklopcem vruće tegle i okrenite naopako.
Pokrite i ostavite da se ohladi.
Ohla]ene tegle vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu.
Koristite kao namaz na hleb uz prilog po želji, sir, suhomesnate proizvode, meso.
Papriku očistite i isecite na kocke.
U dublji lonac stavite vodu, sirće, so, šećer, lovor, biber, C konzervans i pustite da prokuva.
Dodajte papriku i kuvajte oko 10 minuta.
Dobro je ocedite od tečnosti i preručite u vanglicu, ohladite.
Posebno umutite senf i ulje kao kada mutite majonez, mikserom, i dodajte u papriku.
Štapnim mikserom usitnite papriku u kašu i ujedno je pomešajte sa senfom.
Probajte pa ako je potrebno dodajte još malo sirćeta ili soli.
Namaz sipajte u tegle do grlića i stavite u rernu na 100"C da se zagreje 90 minuta..
Zatvorite metalnim poklopcem vruće tegle i okrenite naopako.
Pokrite i ostavite da se ohladi.
Ohla]ene tegle vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu.
Koristite kao namaz na hleb uz prilog po želji, sir, suhomesnate proizvode, meso.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.