burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 3 velike tegle

Namaz od paprike u senfu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 3 velike tegle

Sastojci

2,5 kg crvene paprike a može i zelena, žuta...

Za rastvor:

2 dl sirćeta

3 dl vode

3 kaščice soli

3 kašičice šećera

6 zrna bibera

2 lovorova lista

1 kesica C konzervans

Za smesu od senfa:

300 g senfa

2 dl maslinovog ulja

I još:

3 velike tegle sa poklopcima

Namaz od paprike u senfu

Koraci pripreme

Papriku očistite i isecite na kocke.
U dublji lonac stavite vodu, sirće, so, šećer, lovor, biber, C konzervans i pustite da prokuva.

Dodajte papriku i kuvajte oko 10 minuta.
Dobro je ocedite od tečnosti i preručite u vanglicu, ohladite.

Posebno umutite senf i ulje kao kada mutite majonez, mikserom, i dodajte u papriku.
Štapnim mikserom usitnite papriku u kašu i ujedno je pomešajte sa senfom.

Probajte pa ako je potrebno dodajte još malo sirćeta ili soli.
Namaz sipajte u tegle do grlića i stavite u rernu na 100"C da se zagreje 90 minuta..

Zatvorite metalnim poklopcem vruće tegle i okrenite naopako.
Pokrite i ostavite da se ohladi.

Ohla]ene tegle vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu.

Koristite kao namaz na hleb uz prilog po želji, sir, suhomesnate proizvode, meso.

Naši proizvodi

Namaz od paprike u senfu

Koraci pripreme

Papriku očistite i isecite na kocke.
U dublji lonac stavite vodu, sirće, so, šećer, lovor, biber, C konzervans i pustite da prokuva.

Dodajte papriku i kuvajte oko 10 minuta.
Dobro je ocedite od tečnosti i preručite u vanglicu, ohladite.

Posebno umutite senf i ulje kao kada mutite majonez, mikserom, i dodajte u papriku.
Štapnim mikserom usitnite papriku u kašu i ujedno je pomešajte sa senfom.

Probajte pa ako je potrebno dodajte još malo sirćeta ili soli.
Namaz sipajte u tegle do grlića i stavite u rernu na 100"C da se zagreje 90 minuta..

Zatvorite metalnim poklopcem vruće tegle i okrenite naopako.
Pokrite i ostavite da se ohladi.

Ohla]ene tegle vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu.

Koristite kao namaz na hleb uz prilog po želji, sir, suhomesnate proizvode, meso.

Autor

food blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept