1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
20
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
Odličan dodatak za obrok salate, a može i da se koristi kao samostalna dodatna salata uz jelo
Iseći crveni luk na tanke kolutove ili polumesece.
Prokuvati sirće i šećer ( dok se šećer sasvim ne rastopi )
Složiti luk u manje teglice i naliti toplim prelivom.
Luk može da se koristi već posle pola sata.
Ohlađene teglice zatvoriti poklopcem i čuvati u frižideru ( može i do 3 meseca).
Ovakav luk je odličan kao dodatak na hamburgere u zemički, kao dopuna obrok salata,
a interesantno je da je i jako lepa samostalna salata iako u njemu nema ni trunke soli.
Mislim da ga vredi probati!
Ukoliko želite da napravite veću količinu i ostavite za zimu, treba dodati konzervans ,ili tegle pasterizovati u rerni na 90 stepeni ili u vreloj vodi na ringli.
Odličan dodatak za obrok salate, a može i da se koristi kao samostalna dodatna salata uz jelo
Iseći crveni luk na tanke kolutove ili polumesece.
Prokuvati sirće i šećer ( dok se šećer sasvim ne rastopi )
Složiti luk u manje teglice i naliti toplim prelivom.
Luk može da se koristi već posle pola sata.
Ohlađene teglice zatvoriti poklopcem i čuvati u frižideru ( može i do 3 meseca).
Ovakav luk je odličan kao dodatak na hamburgere u zemički, kao dopuna obrok salata,
a interesantno je da je i jako lepa samostalna salata iako u njemu nema ni trunke soli.
Mislim da ga vredi probati!
Ukoliko želite da napravite veću količinu i ostavite za zimu, treba dodati konzervans ,ili tegle pasterizovati u rerni na 90 stepeni ili u vreloj vodi na ringli.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.