burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Marinirani šalot luk

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Potrebno je:

1 kg šalot luka

1000 ml jabukovog sirćeta

100 g kristal šećera

1/5 kesica C Konzervans

Marinirani šalot luk

Odličan dodatak za obrok salate, a može i da se koristi kao samostalna dodatna salata uz jelo

Koraci pripreme

Korak 1

Iseći crveni luk na tanke kolutove ili polumesece.

Korak 2

Prokuvati sirće i šećer ( dok se šećer sasvim ne rastopi )

Korak 3

Složiti luk u manje teglice i naliti toplim prelivom.
Luk može da se koristi već posle pola sata.

Korak 4

Ohlađene teglice zatvoriti poklopcem i čuvati u frižideru ( može i do 3 meseca).
Ovakav luk je odličan kao dodatak na hamburgere u zemički, kao dopuna obrok salata,
a interesantno je da je i jako lepa samostalna salata iako u njemu nema ni trunke soli.
Mislim da ga vredi probati!

Korak 5

Ukoliko želite da napravite veću količinu i ostavite za zimu, treba dodati konzervans ,ili tegle pasterizovati u rerni na 90 stepeni ili u vreloj vodi na ringli.

Naši proizvodi

Marinirani šalot luk

Odličan dodatak za obrok salate, a može i da se koristi kao samostalna dodatna salata uz jelo

Koraci pripreme

Korak 1

Iseći crveni luk na tanke kolutove ili polumesece.

Korak 2

Prokuvati sirće i šećer ( dok se šećer sasvim ne rastopi )

Korak 3

Složiti luk u manje teglice i naliti toplim prelivom.
Luk može da se koristi već posle pola sata.

Korak 4

Ohlađene teglice zatvoriti poklopcem i čuvati u frižideru ( može i do 3 meseca).
Ovakav luk je odličan kao dodatak na hamburgere u zemički, kao dopuna obrok salata,
a interesantno je da je i jako lepa samostalna salata iako u njemu nema ni trunke soli.
Mislim da ga vredi probati!

Korak 5

Ukoliko želite da napravite veću količinu i ostavite za zimu, treba dodati konzervans ,ili tegle pasterizovati u rerni na 90 stepeni ili u vreloj vodi na ringli.

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Kisela i slatka zimnica"

Pošalji recept