0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20 tegli
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20 tegli
2 kg paradajza
3 kg paprike"roge"
200 g ljute papričice
100 g soli
200 ml ulje
50 ml sirćeta
50 g šećera
6 čena belog luka
1 kašika suvog peršunovog lista
5 g C konzervansa
Paradajz oprati, iseckati i samleti na mašini za mlevenje mesa. Usuti u veći lonac u kome će se kuvati.
Dodati šećer, sirće, so, ulje i staviti na vatru. Kada provri smanjiti vatru i kuvati 45 minuta na umerenoj vatri.
Paprike oprati, očistiti od semenki i peteljki. Ljute papričice oprati i odstraniti im samo peteljke. Beli luk očistiti.
Sve priprejene sastojke samleti na mašini za mlevenje mesa i dodati u lonac sa paradajzom.
Kuvati na laganoj vatri 90 minuta. Dodati peršunov list, izmešati i skloniti sa vatre.
Umešati C konzervans i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Vruću ljutenicu sipati u oprane i vruće tegle (tegle zagrejati 15 minuta na 100 stepeni).
Tegle zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.
Paradajz oprati, iseckati i samleti na mašini za mlevenje mesa. Usuti u veći lonac u kome će se kuvati.
Dodati šećer, sirće, so, ulje i staviti na vatru. Kada provri smanjiti vatru i kuvati 45 minuta na umerenoj vatri.
Paprike oprati, očistiti od semenki i peteljki. Ljute papričice oprati i odstraniti im samo peteljke. Beli luk očistiti.
Sve priprejene sastojke samleti na mašini za mlevenje mesa i dodati u lonac sa paradajzom.
Kuvati na laganoj vatri 90 minuta. Dodati peršunov list, izmešati i skloniti sa vatre.
Umešati C konzervans i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Vruću ljutenicu sipati u oprane i vruće tegle (tegle zagrejati 15 minuta na 100 stepeni).
Tegle zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.