burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20 tegli

Ljutenica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20 tegli

Sastojci

2 kg paradajza

3 kg paprike"roge"

200 g ljute papričice

100 g soli

200 ml ulje

50 ml sirćeta

50 g šećera

6 čena belog luka

1 kašika suvog peršunovog lista

5 g C konzervansa

Ljutenica

Koraci pripreme

Paradajz oprati, iseckati i samleti na mašini za mlevenje mesa. Usuti u veći lonac u kome će se kuvati.

Dodati šećer, sirće, so, ulje i staviti na vatru. Kada provri smanjiti vatru i kuvati 45 minuta na umerenoj vatri.

Paprike oprati, očistiti od semenki i peteljki. Ljute papričice oprati i odstraniti im samo peteljke. Beli luk očistiti.

Sve priprejene sastojke samleti na mašini za mlevenje mesa i dodati u lonac sa paradajzom.

Kuvati na laganoj vatri 90 minuta. Dodati peršunov list, izmešati i skloniti sa vatre.

Umešati C konzervans i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Vruću ljutenicu sipati u oprane i vruće tegle (tegle zagrejati 15 minuta na 100 stepeni).

Tegle zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.

Naši proizvodi

Ljutenica

Koraci pripreme

Paradajz oprati, iseckati i samleti na mašini za mlevenje mesa. Usuti u veći lonac u kome će se kuvati.

Dodati šećer, sirće, so, ulje i staviti na vatru. Kada provri smanjiti vatru i kuvati 45 minuta na umerenoj vatri.

Paprike oprati, očistiti od semenki i peteljki. Ljute papričice oprati i odstraniti im samo peteljke. Beli luk očistiti.

Sve priprejene sastojke samleti na mašini za mlevenje mesa i dodati u lonac sa paradajzom.

Kuvati na laganoj vatri 90 minuta. Dodati peršunov list, izmešati i skloniti sa vatre.

Umešati C konzervans i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Vruću ljutenicu sipati u oprane i vruće tegle (tegle zagrejati 15 minuta na 100 stepeni).

Tegle zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept