burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Leskovački ajvar

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

20 kg leskovačke paprike

2-3 kg paradajza

500 ml ulja

so po potrebi

šećer po potrebi

1 glavica belog luka

1 vezica peršuna

1 zatvarač esencije

10-15 g salicila ili C konzervansa

Leskovački ajvar

Koraci pripreme

Oprati i ispeći papriku i staviti da omekne u kesi. Oljuštiti i samleti.

U šerpu staviti 500 ml ulja da se ugreje, a zatim dodati papriku uz neprestano mešanje. Ajvar kuvati na laganoj vatri i dodati so, šećer , esenciju i ostale začine.

Gotov je kada se povuče kašikom po dnu i ostane trag. Ugrejati teglice i servirati ajvar u kome ste pre toga dodili salicila ili C konzervansa.

Teglice naređati u pogodan pleh staviti u rernu, zapeći dok ne dobije malu koricu pri vrhu.

Naši proizvodi

Leskovački ajvar

Koraci pripreme

Oprati i ispeći papriku i staviti da omekne u kesi. Oljuštiti i samleti.

U šerpu staviti 500 ml ulja da se ugreje, a zatim dodati papriku uz neprestano mešanje. Ajvar kuvati na laganoj vatri i dodati so, šećer , esenciju i ostale začine.

Gotov je kada se povuče kašikom po dnu i ostane trag. Ugrejati teglice i servirati ajvar u kome ste pre toga dodili salicila ili C konzervansa.

Teglice naređati u pogodan pleh staviti u rernu, zapeći dok ne dobije malu koricu pri vrhu.

Autor

Gabrijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept