0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
20 kg leskovačke paprike
2-3 kg paradajza
500 ml ulja
so po potrebi
šećer po potrebi
1 glavica belog luka
1 vezica peršuna
1 zatvarač esencije
10-15 g salicila ili C konzervansa
Oprati i ispeći papriku i staviti da omekne u kesi. Oljuštiti i samleti.
U šerpu staviti 500 ml ulja da se ugreje, a zatim dodati papriku uz neprestano mešanje. Ajvar kuvati na laganoj vatri i dodati so, šećer , esenciju i ostale začine.
Gotov je kada se povuče kašikom po dnu i ostane trag. Ugrejati teglice i servirati ajvar u kome ste pre toga dodili salicila ili C konzervansa.
Teglice naređati u pogodan pleh staviti u rernu, zapeći dok ne dobije malu koricu pri vrhu.
Oprati i ispeći papriku i staviti da omekne u kesi. Oljuštiti i samleti.
U šerpu staviti 500 ml ulja da se ugreje, a zatim dodati papriku uz neprestano mešanje. Ajvar kuvati na laganoj vatri i dodati so, šećer , esenciju i ostale začine.
Gotov je kada se povuče kašikom po dnu i ostane trag. Ugrejati teglice i servirati ajvar u kome ste pre toga dodili salicila ili C konzervansa.
Teglice naređati u pogodan pleh staviti u rernu, zapeći dok ne dobije malu koricu pri vrhu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.