burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Kisela paprika

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike

1 l sirćeta

500 g šećera

250 g soli

1 kesica C konzervansa

2-3 glavice belog luka

seckani peršunov list

lovorov list

biber u zrnu

Kisela paprika

Koraci pripreme

Sirće, šećer, so i C konzervans staviti u dublju šerpu na vatru da provri.

U ključalo stavljati deo po deo paprike, na kratko da se probari. Papriku vaditi da se ohladi i ocedi.

Kada su se ohladile paprika i tečnost u kojoj su se kuvale, spojiti ih dodati vezu sitno iseckanog pešunovog lista i sitno iseckane 2-3 glavice belog luka.

Paprika treba da stoji 24 časa i povremeno se promeša.

Sutradan pakovati u tegle, nalivati tečnošću u kojoj su se kuvale paprike.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kisela paprika

Koraci pripreme

Sirće, šećer, so i C konzervans staviti u dublju šerpu na vatru da provri.

U ključalo stavljati deo po deo paprike, na kratko da se probari. Papriku vaditi da se ohladi i ocedi.

Kada su se ohladile paprika i tečnost u kojoj su se kuvale, spojiti ih dodati vezu sitno iseckanog pešunovog lista i sitno iseckane 2-3 glavice belog luka.

Paprika treba da stoji 24 časa i povremeno se promeša.

Sutradan pakovati u tegle, nalivati tečnošću u kojoj su se kuvale paprike.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept