0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
5 kg očišćene i po želji isečene crvene paprike
1 l sirćeta
500 g šećera
250 g soli
1 kesica C konzervansa
2-3 glavice belog luka
seckani peršunov list
lovorov list
biber u zrnu
Sirće, šećer, so i C konzervans staviti u dublju šerpu na vatru da provri.
U ključalo stavljati deo po deo paprike, na kratko da se probari. Papriku vaditi da se ohladi i ocedi.
Kada su se ohladile paprika i tečnost u kojoj su se kuvale, spojiti ih dodati vezu sitno iseckanog pešunovog lista i sitno iseckane 2-3 glavice belog luka.
Paprika treba da stoji 24 časa i povremeno se promeša.
Sutradan pakovati u tegle, nalivati tečnošću u kojoj su se kuvale paprike.
Sirće, šećer, so i C konzervans staviti u dublju šerpu na vatru da provri.
U ključalo stavljati deo po deo paprike, na kratko da se probari. Papriku vaditi da se ohladi i ocedi.
Kada su se ohladile paprika i tečnost u kojoj su se kuvale, spojiti ih dodati vezu sitno iseckanog pešunovog lista i sitno iseckane 2-3 glavice belog luka.
Paprika treba da stoji 24 časa i povremeno se promeša.
Sutradan pakovati u tegle, nalivati tečnošću u kojoj su se kuvale paprike.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.