burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kečap

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

15 kg samlevenog soka od paradajza

250 g C čvrstina

250 g soli

500 g šećera

1 čaša od jogurta alkoholnog sirćeta

1 kesica origana

1 kesica mlevenog bibera

1 C konzervans

Kečap

Koraci pripreme

Paradajz samleti, na mašini koja odvaja kožicu i semenke paradajza. Sok od paradajza staviti da se kuva.

Paradajz kuvati oko 1 sat. Od te količine odvojiti 250 g paradajza za C čvrstin.

C čvrstin rastopiti u ohlađen paradajz, zatim dodati u vrelu smesu.

Promešati i dodati, soli, šećera, alkoholno sirće, origano, mleveni biber.

Kuvati oko 1,5 h i zatim 5 minuta pre skidanja dodati C konzervans.

Puniti tople flaše.

Naši proizvodi

Kečap

Koraci pripreme

Paradajz samleti, na mašini koja odvaja kožicu i semenke paradajza. Sok od paradajza staviti da se kuva.

Paradajz kuvati oko 1 sat. Od te količine odvojiti 250 g paradajza za C čvrstin.

C čvrstin rastopiti u ohlađen paradajz, zatim dodati u vrelu smesu.

Promešati i dodati, soli, šećera, alkoholno sirće, origano, mleveni biber.

Kuvati oko 1,5 h i zatim 5 minuta pre skidanja dodati C konzervans.

Puniti tople flaše.

Autor

Ljilja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept