0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
6
5 kg ispasiranog paradajza (oko 6,5 kg celog)
1 kafena šoljica ulja
200 g šećera
soli po ukusu
3 g origana
1 kašika esencije
3 kašike C čvrstina
5 kg paradajza ispasirati i staviti da se kuva 1h (meni je trebalo 6,5 kg paradajza da bi dobila 5 kg ispasiranog bez semenki i kožice).
Posle toga dodati kafenu šoljicu ulja, 200 g šećera, 1 kašiku esencije, 3 g origana i soli po ukusu (potrebno je malo).
Staviti da se kuva još 1 h zatim odvojiti malo u činiju, dodati 3 kašike C čvrstina i lepo promešati.
Sve to sjediniti zajedno sa smesom i kuvati još 10 min.
5 kg paradajza ispasirati i staviti da se kuva 1h (meni je trebalo 6,5 kg paradajza da bi dobila 5 kg ispasiranog bez semenki i kožice).
Posle toga dodati kafenu šoljicu ulja, 200 g šećera, 1 kašiku esencije, 3 g origana i soli po ukusu (potrebno je malo).
Staviti da se kuva još 1 h zatim odvojiti malo u činiju, dodati 3 kašike C čvrstina i lepo promešati.
Sve to sjediniti zajedno sa smesom i kuvati još 10 min.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.