burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija30

Domaći kečap

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
30

Sastojci

Sastojci:

3 gusto kuvanog pasiranog soka od paradajza

3 lista lovora

5-6 zrna bibera

desetak zrna slačice

1/2 kašika kima

pola kesica origana

150 ml jabukovog sirćeta

300 g crnog luka

350 g šećera

100 g soli

150 ml ulja

3 kašika C Čvrstin

Domaći kečap

Verujem da većina Vas voli kečap a posebno deca, ali, obzirom da je industrijski kečap pun veštačkih dodataka, aditiva, pojačivača i sl. ja sam pristalica da sami pripremimo kečap i bar znamo šta konzumiramo i dajemo svojoj deci i unucima. Evo jednog fenomenalnog recepta koje želim da podelim sa Vama...

Koraci pripreme

Kuvanje::

Najpre skuvajte sok od paradajza (ja sam ga samlela u mašini koja odvaja i ljuske i seme).
U manju posudu stavite jabukovo sirće, lovor, biber, slačicu i kim, pa sve zagrejte (ne treba da proključa), pa ostavite da se ohladi.
U drugu posudu stavite crni luk isečen na tanka rebarca, nalijte vode tek da luk ogrezne i kuvajte dok ne omekša. Izmiksirajte u blenderu dok se ne napravi kaša. Vratite u posudu, dodajte šećer i so, pa kuvajte na laganoj vatri, dok se šećer i so ne rastope. Na kraju dodajte ulje i proceđeno jabukovo sirće. Sve izmešajte i sipajte u lonac sa sokom od paradajza i kuvajte najmanje pola sata uz povremeno mešanje. Pri kraju dodajte origano i gustin rastvoren u malo hladne vode. Nakon toga kuvajte još 5 minuta.

Sipanje u tegle:

Još topao kečap sipajte u manje teglice, koje ste predhodno dobro oprali i zagrejali (sterilisali) u rerni na 150 st. Dobro ih zatvorite, "ušuškajte" i kada se potpuno ohlade odložite ih u ostavu.

Naši proizvodi

Domaći kečap

Verujem da većina Vas voli kečap a posebno deca, ali, obzirom da je industrijski kečap pun veštačkih dodataka, aditiva, pojačivača i sl. ja sam pristalica da sami pripremimo kečap i bar znamo šta konzumiramo i dajemo svojoj deci i unucima. Evo jednog fenomenalnog recepta koje želim da podelim sa Vama...

Koraci pripreme

Kuvanje::

Najpre skuvajte sok od paradajza (ja sam ga samlela u mašini koja odvaja i ljuske i seme).
U manju posudu stavite jabukovo sirće, lovor, biber, slačicu i kim, pa sve zagrejte (ne treba da proključa), pa ostavite da se ohladi.
U drugu posudu stavite crni luk isečen na tanka rebarca, nalijte vode tek da luk ogrezne i kuvajte dok ne omekša. Izmiksirajte u blenderu dok se ne napravi kaša. Vratite u posudu, dodajte šećer i so, pa kuvajte na laganoj vatri, dok se šećer i so ne rastope. Na kraju dodajte ulje i proceđeno jabukovo sirće. Sve izmešajte i sipajte u lonac sa sokom od paradajza i kuvajte najmanje pola sata uz povremeno mešanje. Pri kraju dodajte origano i gustin rastvoren u malo hladne vode. Nakon toga kuvajte još 5 minuta.

Sipanje u tegle:

Još topao kečap sipajte u manje teglice, koje ste predhodno dobro oprali i zagrejali (sterilisali) u rerni na 150 st. Dobro ih zatvorite, "ušuškajte" i kada se potpuno ohlade odložite ih u ostavu.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept