0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
30
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
30
3 gusto kuvanog pasiranog soka od paradajza
3 lista lovora
5-6 zrna bibera
desetak zrna slačice
1/2 kašika kima
pola kesica origana
150 ml jabukovog sirćeta
300 g crnog luka
350 g šećera
100 g soli
150 ml ulja
Verujem da većina Vas voli kečap a posebno deca, ali, obzirom da je industrijski kečap pun veštačkih dodataka, aditiva, pojačivača i sl. ja sam pristalica da sami pripremimo kečap i bar znamo šta konzumiramo i dajemo svojoj deci i unucima. Evo jednog fenomenalnog recepta koje želim da podelim sa Vama...
Najpre skuvajte sok od paradajza (ja sam ga samlela u mašini koja odvaja i ljuske i seme).
U manju posudu stavite jabukovo sirće, lovor, biber, slačicu i kim, pa sve zagrejte (ne treba da proključa), pa ostavite da se ohladi.
U drugu posudu stavite crni luk isečen na tanka rebarca, nalijte vode tek da luk ogrezne i kuvajte dok ne omekša. Izmiksirajte u blenderu dok se ne napravi kaša. Vratite u posudu, dodajte šećer i so, pa kuvajte na laganoj vatri, dok se šećer i so ne rastope. Na kraju dodajte ulje i proceđeno jabukovo sirće. Sve izmešajte i sipajte u lonac sa sokom od paradajza i kuvajte najmanje pola sata uz povremeno mešanje. Pri kraju dodajte origano i gustin rastvoren u malo hladne vode. Nakon toga kuvajte još 5 minuta.
Još topao kečap sipajte u manje teglice, koje ste predhodno dobro oprali i zagrejali (sterilisali) u rerni na 150 st. Dobro ih zatvorite, "ušuškajte" i kada se potpuno ohlade odložite ih u ostavu.
Verujem da većina Vas voli kečap a posebno deca, ali, obzirom da je industrijski kečap pun veštačkih dodataka, aditiva, pojačivača i sl. ja sam pristalica da sami pripremimo kečap i bar znamo šta konzumiramo i dajemo svojoj deci i unucima. Evo jednog fenomenalnog recepta koje želim da podelim sa Vama...
Najpre skuvajte sok od paradajza (ja sam ga samlela u mašini koja odvaja i ljuske i seme).
U manju posudu stavite jabukovo sirće, lovor, biber, slačicu i kim, pa sve zagrejte (ne treba da proključa), pa ostavite da se ohladi.
U drugu posudu stavite crni luk isečen na tanka rebarca, nalijte vode tek da luk ogrezne i kuvajte dok ne omekša. Izmiksirajte u blenderu dok se ne napravi kaša. Vratite u posudu, dodajte šećer i so, pa kuvajte na laganoj vatri, dok se šećer i so ne rastope. Na kraju dodajte ulje i proceđeno jabukovo sirće. Sve izmešajte i sipajte u lonac sa sokom od paradajza i kuvajte najmanje pola sata uz povremeno mešanje. Pri kraju dodajte origano i gustin rastvoren u malo hladne vode. Nakon toga kuvajte još 5 minuta.
Još topao kečap sipajte u manje teglice, koje ste predhodno dobro oprali i zagrejali (sterilisali) u rerni na 150 st. Dobro ih zatvorite, "ušuškajte" i kada se potpuno ohlade odložite ih u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.