burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Domaći ajvar

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1,5 l vode

100 ml sirćeta

6 kašika šećera

3,5 kašike soli

5 kg crvene paprike

1,5 kg očišćenog plavog patlidžana

1 l ulja

2 kašičice C konzervansa

Domaći ajvar

Koraci pripreme

Paprici izvadite seme, pa je isecite na manju parčad.

Patlidžan oljuštite pa i njega isecite na manju parčad.

Stavite u šerpu, sipajte vodu, sirće, šećer i so. Kuvajte dok ne omekša.

Izvadite iz tečnosti, malo je ohladite pa sameljite na mašinu za meso.

U drugu šerpu sipajte ulje da se dobro ugreje.

Kad zacvrči sipajte smesu pa kuvajte uz mešanje oko 30 minuta. Stavite konzervans.

Po ukusu stavite i malo ljute paprike.

Vruć ajvar sipajte u tegle i odmah povežite.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Domaći ajvar

Koraci pripreme

Paprici izvadite seme, pa je isecite na manju parčad.

Patlidžan oljuštite pa i njega isecite na manju parčad.

Stavite u šerpu, sipajte vodu, sirće, šećer i so. Kuvajte dok ne omekša.

Izvadite iz tečnosti, malo je ohladite pa sameljite na mašinu za meso.

U drugu šerpu sipajte ulje da se dobro ugreje.

Kad zacvrči sipajte smesu pa kuvajte uz mešanje oko 30 minuta. Stavite konzervans.

Po ukusu stavite i malo ljute paprike.

Vruć ajvar sipajte u tegle i odmah povežite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept