burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12 tegli

Domaći ajvar sa patlidžanom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12 tegli

Sastojci

25 kg paprike

5 kg plavog patlidžana

1,5 l ulja

5 kašika soli

3 kašike šećera

2 kašike esencije

1 C konzervans

Domaći ajvar sa patlidžanom

Koraci pripreme

Papriku ispeći, oljuštiti, ocediti i samleti. Patlidžan ispeći u rerni, oljuštiti, ocediti i samleti.

Ulje zagrejati, dodati papriku i kuvati 15 min. Dodati patlidžan pa kuvati oko 2h.

Pred kraj kuvanja dodati so, šećer, esenciju i C konzervans. Vruće sipati u tegle.

Staviti u mlaku otvorenu rernu, zatvoriti poklopcima.

Naši proizvodi

Domaći ajvar sa patlidžanom

Koraci pripreme

Papriku ispeći, oljuštiti, ocediti i samleti. Patlidžan ispeći u rerni, oljuštiti, ocediti i samleti.

Ulje zagrejati, dodati papriku i kuvati 15 min. Dodati patlidžan pa kuvati oko 2h.

Pred kraj kuvanja dodati so, šećer, esenciju i C konzervans. Vruće sipati u tegle.

Staviti u mlaku otvorenu rernu, zatvoriti poklopcima.

Autor

Marina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept