0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12 tegli
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12 tegli
25 kg paprike
5 kg plavog patlidžana
1,5 l ulja
5 kašika soli
3 kašike šećera
2 kašike esencije
1 C konzervans
Papriku ispeći, oljuštiti, ocediti i samleti. Patlidžan ispeći u rerni, oljuštiti, ocediti i samleti.
Ulje zagrejati, dodati papriku i kuvati 15 min. Dodati patlidžan pa kuvati oko 2h.
Pred kraj kuvanja dodati so, šećer, esenciju i C konzervans. Vruće sipati u tegle.
Staviti u mlaku otvorenu rernu, zatvoriti poklopcima.
Papriku ispeći, oljuštiti, ocediti i samleti. Patlidžan ispeći u rerni, oljuštiti, ocediti i samleti.
Ulje zagrejati, dodati papriku i kuvati 15 min. Dodati patlidžan pa kuvati oko 2h.
Pred kraj kuvanja dodati so, šećer, esenciju i C konzervans. Vruće sipati u tegle.
Staviti u mlaku otvorenu rernu, zatvoriti poklopcima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.