0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4 tegle
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 tegle
3,4 kg paprike
so, beli lik, sirće i ulje po potrebi
1 C konzervans
5, 6 kg paprike ispeći na šporetu, stavljati ih u kesu da se ohlade 2, 3 sata.
Kada se ohlade oljuštiti ih, ali ne u vodi. Očistiti peteljke i semenke. Ređati ih u cediljku da odkaplju. Očišćene paprike cepkati po dužini.
Zagrejati oko 200 g ulja i ubaciti paprike i pržiti, mešati uvek na jednu stranu.
Dodati glavicu iseckanog belog luka, oko 1 dl sirćeta i soli po ukusu.
Pržiti petnaestak minuta ili malo više po potrebi.
Kada povučete varjačom po sredini i ostaje trag, gotovo je.
Dodajte kesicu C konzervansa i ostavite da se ohladi.
Dobićete 3 ili 4 tegle ajvara!
5, 6 kg paprike ispeći na šporetu, stavljati ih u kesu da se ohlade 2, 3 sata.
Kada se ohlade oljuštiti ih, ali ne u vodi. Očistiti peteljke i semenke. Ređati ih u cediljku da odkaplju. Očišćene paprike cepkati po dužini.
Zagrejati oko 200 g ulja i ubaciti paprike i pržiti, mešati uvek na jednu stranu.
Dodati glavicu iseckanog belog luka, oko 1 dl sirćeta i soli po ukusu.
Pržiti petnaestak minuta ili malo više po potrebi.
Kada povučete varjačom po sredini i ostaje trag, gotovo je.
Dodajte kesicu C konzervansa i ostavite da se ohladi.
Dobićete 3 ili 4 tegle ajvara!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.