burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Čatni od zelenog paradajza

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

1 kg zelenog paradajza

1 kisela jabuka

2 čena belog luka (izgnječenog)

1 kašičica mlevenog kima

1 kašičica mlevenog korijandera

1/2 kašičice semena slačice

2 kašičice svežeg rendanog đumbira

2 kašičice soli

1 šoljica meda

1 šoljica jabukovog sirćeta

ljuta papričica po ukusu

1/2 kesice C konzervansa

Čatni od zelenog paradajza

Koraci pripreme

Zelen paradajz dobro operite, sameljite na mašini za meso ili izblendirajte pa ga stavite u šerpu. Dodajte sve ostale sastojke i stavite da se kuva.

Kada provri, krčkajte ga na tihoj vatri oko 45-60 minuta.

Kada se dovoljno zgusne (do gustine pekmeza), dodajte konzervans rastvoren u šoljici provrele vode i sipajte u dobro oprane i sterilisane manje teglice.

Dobro ih zatvorite original poklopcem i ostavite "ušuškane" da stoje dok se potpuno ne ohlade.


Naši proizvodi

Čatni od zelenog paradajza

Koraci pripreme

Zelen paradajz dobro operite, sameljite na mašini za meso ili izblendirajte pa ga stavite u šerpu. Dodajte sve ostale sastojke i stavite da se kuva.

Kada provri, krčkajte ga na tihoj vatri oko 45-60 minuta.

Kada se dovoljno zgusne (do gustine pekmeza), dodajte konzervans rastvoren u šoljici provrele vode i sipajte u dobro oprane i sterilisane manje teglice.

Dobro ih zatvorite original poklopcem i ostavite "ušuškane" da stoje dok se potpuno ne ohlade.


Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept