0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
300 g brašna
5 g C suvog kvasca
150 ml vode
po ukusu soli
U dublju posudu usuti brašno, dodati C suvi kvasac i izmešati.
Zatim uliti mlaku vodu, posoliti i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Testo podeliti na 4 dela formirajući jufkice.
Jufkice razviti oklagijim u manje hlepčiće.
Peći na zagrejanom suvom tiganju po par minuta sa obe strane.
Gotove hlepčiće uviti u čistu kuhinjsku krpu, ostaviti da se kratko prohlade, pa poslužiti.
U dublju posudu usuti brašno, dodati C suvi kvasac i izmešati.
Zatim uliti mlaku vodu, posoliti i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Testo podeliti na 4 dela formirajući jufkice.
Jufkice razviti oklagijim u manje hlepčiće.
Peći na zagrejanom suvom tiganju po par minuta sa obe strane.
Gotove hlepčiće uviti u čistu kuhinjsku krpu, ostaviti da se kratko prohlade, pa poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.