burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Turski hleb

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

300 g brašna

5 g C suvog kvasca

150 ml vode

po ukusu soli

Turski hleb

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti brašno, dodati C suvi kvasac i izmešati.

Zatim uliti mlaku vodu, posoliti i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Testo podeliti na 4 dela formirajući jufkice.

Jufkice razviti oklagijim u manje hlepčiće.

Peći na zagrejanom suvom tiganju po par minuta sa obe strane.

Gotove hlepčiće uviti u čistu kuhinjsku krpu, ostaviti da se kratko prohlade, pa poslužiti.

Naši proizvodi

Turski hleb

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti brašno, dodati C suvi kvasac i izmešati.

Zatim uliti mlaku vodu, posoliti i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Testo podeliti na 4 dela formirajući jufkice.

Jufkice razviti oklagijim u manje hlepčiće.

Peći na zagrejanom suvom tiganju po par minuta sa obe strane.

Gotove hlepčiće uviti u čistu kuhinjsku krpu, ostaviti da se kratko prohlade, pa poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept