0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
180 g oštrog brašna
malo soli
2 kesice C kvasca
100 ml mlake vode
U jednoj činiji promešajte brašno i so, a u drugoj rastopite C kvasac u vodi, pa od svega umesite glatko testo.
Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i mesite oko pet minuta dok ne postane elastično.
Potom ga ostavite da odmara pola sata, a kada nadođe podelite ga na četiri jufke i svaku razvijte u prečnik od 10 cm.
Pecite hlepčiće u tiganju sa obe strane oko pet minuta.
U jednoj činiji promešajte brašno i so, a u drugoj rastopite C kvasac u vodi, pa od svega umesite glatko testo.
Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i mesite oko pet minuta dok ne postane elastično.
Potom ga ostavite da odmara pola sata, a kada nadođe podelite ga na četiri jufke i svaku razvijte u prečnik od 10 cm.
Pecite hlepčiće u tiganju sa obe strane oko pet minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.