burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Turski hleb

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

180 g oštrog brašna

malo soli

2 kesice C kvasca

100 ml mlake vode

Turski hleb

Koraci pripreme

U jednoj činiji promešajte brašno i so, a u drugoj rastopite C kvasac u vodi, pa od svega umesite glatko testo.

Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i mesite oko pet minuta dok ne postane elastično.

Potom ga ostavite da odmara pola sata, a kada nadođe podelite ga na četiri jufke i svaku razvijte u prečnik od 10 cm.

Pecite hlepčiće u tiganju sa obe strane oko pet minuta.

Naši proizvodi

Turski hleb

Koraci pripreme

U jednoj činiji promešajte brašno i so, a u drugoj rastopite C kvasac u vodi, pa od svega umesite glatko testo.

Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i mesite oko pet minuta dok ne postane elastično.

Potom ga ostavite da odmara pola sata, a kada nadođe podelite ga na četiri jufke i svaku razvijte u prečnik od 10 cm.

Pecite hlepčiće u tiganju sa obe strane oko pet minuta.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept