burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Suncokret pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 kg brašna tip 500

malo soli

malo šećera

mlaka voda

3 jaja

C prašak za pecivo

1 kesica C suvi kvasac

malo ulja

margarin

Suncokret pogača

Koraci pripreme

Zamesite testo od 3 jaja, 1/2 kasicice soli i 1/2 kasicice šećera, kvasca i C praška za pecivo, naravno brašna i ulja pola šoljice za kafu.

Zamesite testo mekanije, ali da se nelepi za ruke, podelite smesu na 5 jednakih kolačića.

Uzmite lopticu i napravite okruglu koru i stavite u podmazanu okruglu tepsiju.

Preko te kore narendati malo margarina da skoro svuda bude osim uz krajeve. Preko toga staviti drugu koru i opet margarin i sve tako i treću koru, a preko četvrte ne rendati margarin.

Zatim uzeti nožem i iseći testo od sredine ka krajevima, kao parčiće pice, ali nemojte do ivice tepsije bar 2 cm. Uzeti vrhove dela i presaviti do kraja tepsije i tako sve delove.

Zadnju lopticu od testa samo staviti na sredinu tepsije gde je prazan krug od savijanja trouglova.

Zatim opet malo margarina i posuti susamom.

Peći na 200 stepeni dok ne porumeni sa svih strana.

Naši proizvodi

Suncokret pogača

Koraci pripreme

Zamesite testo od 3 jaja, 1/2 kasicice soli i 1/2 kasicice šećera, kvasca i C praška za pecivo, naravno brašna i ulja pola šoljice za kafu.

Zamesite testo mekanije, ali da se nelepi za ruke, podelite smesu na 5 jednakih kolačića.

Uzmite lopticu i napravite okruglu koru i stavite u podmazanu okruglu tepsiju.

Preko te kore narendati malo margarina da skoro svuda bude osim uz krajeve. Preko toga staviti drugu koru i opet margarin i sve tako i treću koru, a preko četvrte ne rendati margarin.

Zatim uzeti nožem i iseći testo od sredine ka krajevima, kao parčiće pice, ali nemojte do ivice tepsije bar 2 cm. Uzeti vrhove dela i presaviti do kraja tepsije i tako sve delove.

Zadnju lopticu od testa samo staviti na sredinu tepsije gde je prazan krug od savijanja trouglova.

Zatim opet malo margarina i posuti susamom.

Peći na 200 stepeni dok ne porumeni sa svih strana.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept