0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
1 kg Brasno
350 g Mleko
200 g Ulje
3 komad Jaja
2 kašičica Secer
2 kašičica So
150 g Margarin
20 g Susam
10 g Mak
Veoma ukusna i lisnata pogaca 🥰❤️
Staviti brasno u posudu, isipati kesicu suvog kvasca, dodati so, secer, umucena jaja, ulje, toplo mleko, zamesiti testo, i ostaviti da nadodje.
Kada testo nadodje, podeliti ga na tri dela razlicite velicine, najvece, srednje, manje. Najveci deo podeliti na pet loptica, i od svake loptice razviti koru velicine tepsije br 32. Svaku koru, sem pete, premazati istopljenim margarinom, i sloziti jednu na drugu koru. Prebaciti u podmazanu tepsiju, seci od sredine prema kraju, na osmine, ostavljajuci na kraju jedan centimetar ne isecen. Testo, latice, zatim savijati od sredine prema kraju tepsije.
Srednji deo testa, isto razviti u pet manjih kora, premazati, sloziti, prebaciti u sredinu tepsije, seci, tako da latice dodju izmedju latica prvog kruga testa, i od manjeg dela testa napraviti lopticu, i staviti u sredinu. Ostaviti da pogaca nadodje, pa je premazati umucenim jajetom, posuti unutrasnju lopticu makom, a sve latice posuti susamom, i peci u zagrejanoj relni na 180 stepeni pola sata.
Veoma ukusna i lisnata pogaca 🥰❤️
Staviti brasno u posudu, isipati kesicu suvog kvasca, dodati so, secer, umucena jaja, ulje, toplo mleko, zamesiti testo, i ostaviti da nadodje.
Kada testo nadodje, podeliti ga na tri dela razlicite velicine, najvece, srednje, manje. Najveci deo podeliti na pet loptica, i od svake loptice razviti koru velicine tepsije br 32. Svaku koru, sem pete, premazati istopljenim margarinom, i sloziti jednu na drugu koru. Prebaciti u podmazanu tepsiju, seci od sredine prema kraju, na osmine, ostavljajuci na kraju jedan centimetar ne isecen. Testo, latice, zatim savijati od sredine prema kraju tepsije.
Srednji deo testa, isto razviti u pet manjih kora, premazati, sloziti, prebaciti u sredinu tepsije, seci, tako da latice dodju izmedju latica prvog kruga testa, i od manjeg dela testa napraviti lopticu, i staviti u sredinu. Ostaviti da pogaca nadodje, pa je premazati umucenim jajetom, posuti unutrasnju lopticu makom, a sve latice posuti susamom, i peci u zagrejanoj relni na 180 stepeni pola sata.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.