burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija10

Štrudlicina pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
10

Sastojci

Sastojci: 400ml mleka, dve kašičice šećera, kesica C suvog kvasca, jedno jaje, 60 ml ulja, 20 g rastopljenog maslaca, kašičica soli, pola kašičice sirćeta, i do 900 g brašna( tip 400).

1 C Suvi kvasac

Štrudlicina pogača

Sreću možete umesiti ! Pogača je ukusna, mekana i laka za pripremu,

Koraci pripreme

Priprema:

U 100 ml zagrejanog mleka dodati šećer, kvasac i dve kašike brašna. Promešati i ostaviti deset minuta da se kvasac aktivira. Nakon deset minuta dodati ostale sastojke i zamesiti glatko testo.
Testo treba da odmori sat vremena. Nakon toga, testo podeliti na dva jednaka dela. Od jednog dela napraviti osam loptica i poređati ih u tepsiju, koju smo obložili pek papirom. Od drugog dela napraviti pet loptica. Četiri razvući oklagijom , prve tri premazati puterom i staviti jednu preko druge. Četvrtu koru ne premazujemo, Još malo oklagijom rastanjiti testo. Nakon toga testo pica sekačem iseći na osam jednakih delova. Svaki trouglić sekačem iseći na još dva dela i napraviti pletenice, koje ređamo između loptica u tepsiji. U centralnom delu pravimo ružu od drugog testa, koje smo ostavili kao petu lopticu. Testo razvučemo po dužini, premažemo puterom i isečemo na dva jednaka dela, napravimo pletenicu i umotamo. Kada smo i ružu stavili u centralni deo, tepsiju pokrijemo i ostavimo da pogača lepo naraste 30 minuta.
Za to vreme smo uključili rernu na 180c da se zagreje. Nakon 30 minuta pogaču premazati umućenim jajetom. Loptice posuti susamom i staviti u rernu. Čim pogača dobije boju pokriti je pek papirom . Peći 20 minuta na 180c. uatim smanjiti temperaturu na 160c i peći jos 20 minuta ( u zavisnosti od vaše rerne).
Prijatno!

Štrudlicina pogača

Sreću možete umesiti ! Pogača je ukusna, mekana i laka za pripremu,

Koraci pripreme

Priprema:

U 100 ml zagrejanog mleka dodati šećer, kvasac i dve kašike brašna. Promešati i ostaviti deset minuta da se kvasac aktivira. Nakon deset minuta dodati ostale sastojke i zamesiti glatko testo.
Testo treba da odmori sat vremena. Nakon toga, testo podeliti na dva jednaka dela. Od jednog dela napraviti osam loptica i poređati ih u tepsiju, koju smo obložili pek papirom. Od drugog dela napraviti pet loptica. Četiri razvući oklagijom , prve tri premazati puterom i staviti jednu preko druge. Četvrtu koru ne premazujemo, Još malo oklagijom rastanjiti testo. Nakon toga testo pica sekačem iseći na osam jednakih delova. Svaki trouglić sekačem iseći na još dva dela i napraviti pletenice, koje ređamo između loptica u tepsiji. U centralnom delu pravimo ružu od drugog testa, koje smo ostavili kao petu lopticu. Testo razvučemo po dužini, premažemo puterom i isečemo na dva jednaka dela, napravimo pletenicu i umotamo. Kada smo i ružu stavili u centralni deo, tepsiju pokrijemo i ostavimo da pogača lepo naraste 30 minuta.
Za to vreme smo uključili rernu na 180c da se zagreje. Nakon 30 minuta pogaču premazati umućenim jajetom. Loptice posuti susamom i staviti u rernu. Čim pogača dobije boju pokriti je pek papirom . Peći 20 minuta na 180c. uatim smanjiti temperaturu na 160c i peći jos 20 minuta ( u zavisnosti od vaše rerne).
Prijatno!

Autor

Jelena Ignjatovic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept